/

Publicerad:

Cirkus de Luxe

Skolelever får, genom cirkusshow och cirkusworkshops, både en konstnärlig och fysisk upplevelse.

Cirkus cirkör

Kort information

Skolelever får, genom cirkusshow och cirkusworkshops, både en konstnärlig och fysisk upplevelse.

Cirkus Cirkör har över 20 års erfarenhet av att arbeta med cirkus i skolorna och vet att det är en oslagbar kombination att eleverna först får se artisterna på scen i en cirkusshow live som inspiration för att sedan möta dem som pedagoger i en workshop och själva prova att träna cirkus.

Utgångspunkter i alla våra cirkusworkshops handlar om värdegrundsskapande arbete. Vi kommer med utrustning och eleverna får prova en bredd av discipliner: luft, akrobatik, jonglering, balans. I cirkusshowen gestaltar artisterna vikten av samarbete, tillit och rätten att få vara sig själv.

Under de rådande omständigheterna med Covid-19 är det vanligt att skolorna väljer att spela live showen för ett mindre antal elever och då erbjuder Cirkör en filmad version av showen för de elever som inte får ta del av live showen.

Målgrupp

Årskurs F-9 & särskola
Max antal elever: 250

Antal elever i en workshop: 16-30

Tidsomfattning

  • Show: byggtid 2,5 timmar, speltid 40 min, rivtid 1,5 timmar
  • Workshops: byggtid 30 min, längd på passen 75-90 min, rivtid 30 min
  • Vi spelar max 2 shower per dag.
  • Vi har max 3 workshopspass per dag.

Lokal & teknik

Lämplig lokal (gymnastiksal). Showen spelas inomhus och det krävs en fri spelyta/golvyta på minst 7 x 7 meter och minst 5 meter i takhöjd p.g.a. vår portabla luftrigg.
För workshops behövs en golvyta på ca 10 x 10 meter, en långmatta eller minst 4 små gymnastikmattor och 2 tjockmattor. Workshops kan hållas utomhus om vädret tillåter då krävs en plan och öppen yta på 10x10 meter med lämpligt underlag (ej grus).

För showen krävs 2 eluttag. För trapets under workshops inomhus krävs två fästpunkter om vardera 500 kg som är CE-godkända ? motsvarande romerska ringar i godkänd gymnastiksal. Saknas detta meddelas det till Cirkus Cirkör och trapets utgår och större vikt läggs vid de andra momenten.

Kontaktuppgifter

Namn: Linda Petersson
Telefon: 072 285 33 63
Mejl: linda.petersson@cirkor.se