/

Kulturskolechefen har ordet

I väntan på våren

2019-02-18

Tiden efter sport/vinter-lovet är en enda lång väntan på att våren ska bryta ut. Men under tiden kan vi roa oss med att träffas till skapande och många fina kulturupplevelser.

Redan i början av mars blir det FEST. ”Fest i stan - en världskonsert” med medverkande från Syrien, Somalia, Afghanistan, Sverige m.m. Vi samarbetar med kulturförvaltningen, Viadidakt, Musikens Hus, Studiefrämjandet m.fl.

Senare i mars möte Kulturskolans lärare kommunens alla andraklassare på vår skolturné. I år bjuder vi in alla barnen till Turbinen, den nya blackboxen i Lokstallet.

Kulturskolans musikallinje och Världsmästarorkestern åker på egen turné till Solna och Kulturskolerådets rikskonferens. Vi har fått det stora förtroendet att underhålla vid middagen där.

Pricka in helgen 25-26 maj i kalendern. Då blir det musikal i Tallåsaulan, ”Little Shop of Horrors” med Kulturskolans musikalgrupp och musikalorkester.

I dagarna är det ett år tills vi öppnar portarna till vår storföreställning 2020! Då kommer de flesta av Kulturskolans elever och lärare att medverka i den nyskrivna föreställningen ”Genomskinlig”.

Vi hoppas kunna hålla vår Öppna Kulturskola öppen på lördagar. Det är just nu lite oklart eftersom de statliga medel som använts hittills inte delas ut i år. Vi meddelar här på hemsidan och på andra sätt hur det blir med Öppna Kulturskolan.

Vi ses på Kulturskolan!

Kulturskolan – skolan du längtar till!

Lennart Ejeby
Kulturskolechef