/

Kulturskolechefen har ordet

Vintern närmar sig

Efter höstlovet kan vi förvänta oss snö vilken dag som helst. Det innebär vinter, och vinter innebär mycket tid att krypa inomhus och skapa tillsammans.

På Kulturskolan har vi fullt upp med att förbereda årets stora händelse – storföreställningen ”Genomskinlig”. Efter ett uppehåll på fyra år är vi tillbaka i stor stil.
Vi räknar med 300 personer på och runt scenen i Duveholmshallen när vi sätter upp ”Genomskinlig” – en storslagen föreställning om psykisk hälsa och ohälsa bland ungdomar. Vi gör det i samarbete med Barn- och Elevhälsan, Ungkulturhuset Perrongen, Grundsärskolan, Gymnasiesärskolan, Viadidakts arbetsmarknadsenhet, Kulturföreningen DuD och idrottsföreningar.

Vi ger två skolföreställningar 7 februari och tre offentliga föreställningar 8-9 februari. Boka in datumen!

Första datumet att boka in är 13 november kl 17.30. Då har vi Kickoff i Musikens Hus inför storföreställningen. Alla är välkomna!

”Ryktena sprider sig. Vad hände egentligen mellan Ines och engelskläraren? Samtidigt kämpar Fritte med sin prestationsångest, Moa undrar om det är hennes ADHD som gör att hon känner sig onormal. Alla elever på Grundbergaskolans högstadium verkar må dåligt av en eller annan anledning. Och mitt i alltihop dyker en genomskinlig person upp och vill ha Ines hjälp. Eller är det egentligen Ines själv som ropar på hjälp?”

Men vintern innehåller också så mycket annat: Varje vecka möter barn och ungdomar sina lärare och i varje möte kan magi uppstå.

Före jul kommer Kulturskolans lärare att möta alla barn i förskoleklasserna till en riktig sångfest, ”Storsjung”. Vi välkomnar också till Jazzkafé, Kafé Mejeriet, Alltid på en torsdag, Konstvernissage och Gemensam gitarr m.m.

Den som beger sig till Stortorget i december kan råka på Kulturskolans ensemble som ger en ny uppsättning av ”Jul på torget”. Torsdagar för förskolor, söndagar för allmänheten.

Välkommen till Kulturskolan

- skolan du längtar till!

Lennart Ejeby

Kulturskolechef