/
/

Kulturskolechefen har ordet

Historiskt och allvarligt

Vi är med om något som ingen i sin vildaste fantasi skulle kunna drömma om. När stora delar av Sverige, ja hela världen, stänger ner. Allt står i standby-läge.

Ja inte riktigt allt – förskolor och grundskolor är i gång i Sverige. Det är jag väldigt glad för. Barn och unga behöver den stabila punkten i livet som skolan innebär. Så länge det går.

Kulturskolan är igång!
Vår verksamhet går vidare, under ansvar. Vi har ställt in alla större konserter och andra föreställningar, men alla är välkomna till sina lektioner och repetitioner varje vecka. Om man känner sig det minsta sjuk stannar man hemma förstås. Och det gäller både elever och lärare. När läraren är hemma kan det vara svårt att få en vikarie. Därför hoppas jag att alla har en förståelse för om det blir några inställda lektioner.

Vi förbereder oss för fullt för en situation där vi kanske måste stänga Kulturskolan. Vi får hoppas att det inte behöver ske. Men om det blir så, då kommer lektionerna att ges på distans. Lärarna jobbar upp nya arbetssätt.

Vi har unika möjligheter att bedriva undervisning via nätet. Våra två huvudsakliga kanaler kommer att bli Studyalong, vår pedagogiska kommunikationsplattform, och Google Hangouts Meet som alla elever och lärare i kommunen har tillgång till via Lärknuten.

På Lärknutens inloggningssida ser du ”Google Drive”. Klicka där. Sen hittar du Meet bakom de nio punkterna uppe till höger.

Naturligtvis är telefon, sms och mail de första naturliga kontaktvägarna!

Redan nu kan mer och mer kontakt mellan lärare och elever ske via nätet. Ta kontakt med din lärare och diskutera!

Följ utvecklingen på vår hemsida katrineholm.se/kulturskolan och på Facebook.

Vi tänker på varann nu och hjälps åt! Kulturen är viktigare än nånsin!


Lennart Ejeby
Kulturskolechef