/

Enkäter 2024

Nu är det dags för dig som är vårdnadshavare att svara på bildningsförvaltningens årliga enkät där vi vill veta vad du tycker om förskolan eller skolan där du har ditt barn. Genom att svara på frågorna bidrar du med värdefulla åsikter som förbättrar och utvecklar verksamheten. Tack för ditt engagemang för att förbättra Katrineholms skolor!

Vanliga frågor & svar

Varför får jag flera enkäter?

Du får flera enkäter eftersom du har flera barn. Förmodligen har du barn i olika delar av vår verksamhet. Kanske både i förskola och skola, eller i olika klasser och kanske även i olika skolor? Vi är intresserade av att veta hur du tycker att det är för alla dina barn.

Varför ska båda vårdnadshavarna svara på enkäten för ett och samma barn?

Det är inte alltid man tycker lika bara för att man är vårdnadshavare till samma barn. Därför vill vi ge båda vårdnadshavare möjlighet att tycka till om vår verksamhet.

Hur har jag koll på vilken enkät som är för vilket barn?

Både i ämnesraden på mejlet och i mejlet framgår det tydligt för vilket barn du svarar på enkäten för. Exempelvis kan det stå i ämnesraden "Vad tycker du om förskolan eller skolan som du har Clara på?".

Jag har inte fått någon enkät, vad kan det bero på?

Vi har utgått från de mejladresser som finns i våra digitala system. Om du inte själv har lagt in din mejladress, så har vi inte kunnat skicka ut en enkät till dig.

Hur gör jag för att få en enkät om jag inte har fått någon?

Hör av dig till bildningsförvaltningen på larknuten@katrineholm.se så ska vi se till att du får enkäten. Passa även på att lägga in din mejladress i vårt system IST förskola om du har barn i förskolan eller Dexter om du har barn i skolan. På så sätt har vi din mejladress till nästa gång.

Finns enkäten översatt på andra språk?

Enkäten finns bara på svenska.

När är sista dagen att svara på enkäten?

Sista dagen att svara på enkäten är söndagen den 28 januari 2024.

Jag får påminnelser om att jag inte har svarat fast jag har gjort det, varför?

Systemet känner automatiskt av om du har svarat eller inte svarat på enkäten och skickar inte ut några påminnelser till dig som redan har svarat. Kan det vara så att du pausat enkäten utan att skicka in den? Eller kan det vara så att du och din partner har angett samma mejladress och därför får era respektive enkäter till samma mejladress?

Vad händer med resultaten?

Varje förskola och skola analyserar sina svar och identiferar både framgångsområden och utvecklingsområden på enheten. På central nivå analyserar bildningsförvaltningen resultaten för alla Katrineholms förskolor och skolor för att identifiera övergripande insatser för hela verksamheten.

Kan ni se vem som har svarat vad?

Nej, vi kan inte se vem som har svarat vad. Vi har lagt in din mejladress, men systemet gör alla anonyma. Vi kan därför inte koppla ihop din mejladress med dina svar. Dina svar är alltså helt anonyma. Om du väljer att svara på den sista fritextfrågan behöver du däremot tänka på att inte avslöja något som gör att du inte längre förblir anonym om det är viktigt för dig.

Hur kan ni skicka ut påminnelser till mig om att jag inte svarat om jag är anonym?

Systemet har koll på vilka som har svarat och inte svarat på enkäten och skickar automatiskt ut påminnelser till de som inte har svarat. Ingen person kan däremot se vilka personer som har svarat och inte svarat på enkäten.

Andra frågor om enkäten?

Har du andra frågor om enkäten är du välkommen att kontakta bildningsförvaltningen på larknuten@katrineholm.se.