15 juni 2024 - 31 augusti 2024
kl. 11.00 - 17.00
Annan plats

Wild Clay

I årets stora projekt Wild Clay på Solparken i Katrineholm gräver Konstfrämjandet Kraft vidare i frågor om hållbarhet, mening och kreativitet. I år gör vi det bokstavligen och låter leran vi hittat i Solparken bli utgångspunkten i årets utställning Wild Clay. Här synliggörs råa obrända lerans konstnärliga möjligheter i Wild Clays utställningsdel och med ett anarkistisk perspektiv på konstnärligt skapande utforskas även leran praktiskt på plats i en serie publika workshops.
Pricka in vernissagedagen den 15 juni då vi bjuder på program hela dagen. Det blir performance i utställningen och vi kickar också igång lerväggen som vi byggt upp på fältet i en första kollektivt workshop där alla som vill är välkomna att delta och göra avtryck i leran under hela dagen. Det blir såklart också visning av utställningen med konstnärerna.


Konstnärer och verk:
Alexandra Engelfriet (NL) visar videoverket Tracks in the Flats. Detta videoverk är gjort 2002 och utspelar sig på en lerbank vid den Holländska kusten.
Åsa Elzén presenterar ett nyproducerat arbete som kretsar kring Fogelstadgruppen och en undflyende lokal queer-historieskrivning i obränd lera.
Malin Ida Eriksson kommer bidra med en installation med performativa inslag. Verket har arbetstiteln När tid blir form
Mårten Medbo bidrar med videoverket Decay från 2020 där en lersfär placerad i vatten sakta löses upp.
Linda Karlsson gör en fabulerande lerinstallation där platsens särskilda förutsättningar kommer vara en av utgångspunkterna.
Calle Holck kommer visa ett antal väggverk med den råa lerans olika egenskaper i centrum. I hans arbetet ingår en performativ del.

Preliminärt program under vernissagedagen:
11:00 -17:00 öppen workshop för alla som vill (med paus för nedanstående programpunkter)
13:00 - 13:30 Invigningtal
13:30 - 14:30 Visning av utställningen med konstnärerna med inslag av performance

Utställningen pågår till och med 31 augusti. På vår hemsida och sociala medier kan du får mer info och uppdaterat program under hela projekttiden.
Fri entré – Välkommen!

Utställningen är kuraterad av Mårten Medbo och projektet arrangeras av Konstfrämjandet Kraft med stöd av Kulturrådet, ETC Solpark, Sörmlands Museum, Katrineholms kommun och Studiefrämjandet Sörmland

Information

Biljettinformation

Fri entré. Parkering med eller utan elbilsladdning vid växthusen, skyltat från infarten. Toaletter och kafé finns på området. Området är inte tillgänglighetsanpassat men vi hjälper gärna till, ring i förväg och berätta om behoven så försöker vi möta upp så gott vi kan. Kontakt: Hanna 076-1144666 . Extern biljettinformation

Tillgänglighet

Barnvagn

Evenemangsplats

Energikullen 1, 641 96 Katrineholm