12 februari 2022 - 26 mars 2022
kl. 11.00 - 16.00
Kulturhuset Ängeln

David Taylor - Looking at Nature

Taylor är född i Skottland men bosatt i Sverige sedan 90-talet. Han har i drygt tjugo år som konsthantverkare arbetat med metall i olika former, ofta i kombination med oväntade och spännande materialmöten. Till utställningen i Katrineholms konsthall presenterar han några större konstverk kring temat tid och förutsättningarna för liv.

"Naturen, den gröna massan som rullar förbi tågfönstret, det som fyller tomrummet mellan städerna, en komplex konstruktion där minimalt inventarium ger maximal mångfald. Naturen är för omfattande för att begripa, naturen kan inte påverkas av väl formulerade argument, naturen är anspråkslös men utan rädsla.

I en tid av spänning och polarisering, krig och sjukdom söker jag trygghet i naturens likgiltighet inför mänskliga problem.

I sin första separatutställning på Katrineholms konsthall porträtterar David Taylor naturen som ett system som skapar mångfald från få enkla komponenter: `Ljus + vatten=liv, liv + tid=naturen`. Ett fint kalibrerat fenomen vars respons är styrd av tillgången till energi.

Med en stringent materialpalett och ett vitalt formspråk skapar David Taylor en slående visuell alkemi när han monterar ner gränsen mellan interiört och exteriört, mellan natur och kultur. "

Öppettider i konsthallen

Måndag–fredag klockan 9–18
Lördag klockan 10–16

Foto: Mats Håkansson

Information

Tillgänglighet

Rullstol / Rullator Barnvagn