23 oktober 2021 - 4 december 2021
kl. 10.00 - 16.00
Kulturhuset Ängeln

Matti Kallioinen -

Anknytningsförsök

Matti Kallioinen är född 1974 och utbildad vid Konstfack i Stockholm. Han har deltagit i många separat- och grupputställningar i Sverige och internationellt och har dessutom gjort flera offentliga konstverk ibland annat Karlstad, Malmö, Stockholm och Gävle. I sitt konstnärskap arbetar han med allt från musik, performansen, skulptur, måleri och tekniska installationer.

Kallioinen intresserar sig för gränslandet mellan det levande och icke levande. Platsen där det inte är helt tydligt om hur det faktiskt ligger till. Hans skulpturer och målningar kan tyckas vara organiska, utomjordiska och matematiska på samma gång. Ofta är det böljande formen och linjer utan början eller slut. Ibland kan man urskilja ett ansikte mellan de klara färgerna och förenklade formerna och emellanåt är det nått annat. Att på ett utforskande vis prövas formerna och färgernas inverkan på varandra och driver arbetet framåt.

I konsthallen möter vi några reliefer, skulpturer och målningar. Dessutom består utställningen av det stora verket Anknytningsförsök som är en stor rumslig installation och en programmerad performansen. Sexton vita kroppar hänger livlöst från taket för att plötsligt påbörja en ryckig, oberäknelig koreografi som ackompanjeras av några självspelande instrument.

Öppettider

Måndag-fredag klockan 9-18
Lördag klockan 10-16

Fotograf: Pär Fredin/Uppsala konstmuseum

Information

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator Barnvagn