18 juni 2024
kl. 17.00 - 18.00
Kulturhuset Ängeln

Panelsamtal: Vad är grejen med lera?

Leran tar plats på flera håll under konstsommaren i Katrineholm. Med anledning av det bjuder vi nu in dig till att lyssna när tre keramiker och konstnärer ska prata och berätta om sitt hantverk och varför de valt att arbeta med lera. Det blir ett samtal mellan Mårten Medbo, Lena Svensson och Alexander Tallén. Gustav Person från Katrineholms konsthall leder samtalet.

Utställningarna som visar materialet lera på olika sätt i sommar är i Katrineholms konsthalls sommarutställning So Close, Yet So Far, i Konstfrämjandet Krafts utställning Wild Clay och i KiKKs utställning Med inspiration av Julita gård.

Mer om deltagarna:
Alexander Tallén är konstnären och keramikern och har under flera år skapat skulpturer som för tankarna till klassiska figuriner. Talléns betraktelser av samtiden presenteras i ljusmålad, skir och porslinsblank yta. Just nu medverkar han i Katrineholms konsthalls utställning So Close, Yet So Far tillsammans med konstnären Linnea Rygaard. Pågår 1 juni-24 augusti.

Lena Svensson är keramiker och verksam i Forssjö utanför Katrineholm. Hennes bas har varit inom brukskeramiken men har även under flera år arbetat med det mer unika bland annat genom att jobba med raku. Hon är utbildad på Capellagården på Öland och är sedan många år medlem i både Blås och Knåda samt KIKK, Konstnärer i Katrineholms kommun.

Mårten Medbo är konstnär och keramiker med en doktorsexamen inom konsthantverk där han gjorde en avhandling om just lera. I sommar syns han i grupputställningen Wild Clay, som arrangeras av Konstfrämjandet Kraft och visas på ETC Solpark. 15 juni-31 september.

Vad är grejen med lera? är ett samarrangemang mellan Katrineholms konsthall, Konstfrämjandet Kraft och Konstnärer i Katrineholms kommun (KIKK).

Svart text på vit bakgrund Vad är grejen med lera?

Information

Tillgänglighet

Rullstol / Rullator Barnvagn Hörslinga

Arrangör

Katrineholms konsthall kultur@katrineholm.se