19 april 2024
kl. 19.00 - 20.30
Musikens hus

Transaktioner

”Det är sommar. Jag är i en stormarknad. Det är varmt och jag är svettig. Fuktig. Och jag tittar på detta par som handlar. Jag tittar på dig. Och ni ler båda två. Du ser mig och du vet typ direkt att jag kommer att ha dig”.

Pjäsen Shopping & Fucking av Mark Ravenhill slog ner som en bomb i brittiskt kulturliv under Thatcherismens 1990-tal. Riktigt rå ”in your face”-teater som öppet diskuterade sex, våld och droger lockade till sig en ny och ung teaterpublik. De fick äntligen se en glimt av sin egen verklighet på scenen.

Som Ravenhill själv konstaterade är pjäsen mer aktuell idag, en profetisk vision av vår värld. Det som var en subkultur för urspårade då, med piller, porrmissbruk, skräpmat, våld och identitetsförvirring – är mainstream idag. Då var det skrämmande att vara kommersiell idag är det en självklarhet att betrakta sig själv som ett varumärke, en handelsvara. Men för den skull gör det inte mindre ont!

Med en rå blandning av svart humor och dyster filosofi, följer pjäsen tre unga vuxna vars liv har reducerats till en serie transaktioner i en känslomässigt krympt värld. En plats där shopping är sexigt och ligga är ett jobb. Pjäsen fick sin världspremiär 1996 i London. Nu spelas pjäsen i Katrineholm på Musikens hus. Det vill du inte missa.

Medverkande: Medea Strid, Johannes Törnquist, William Gustafsson, Linus Lindau Modell och Nina Hedenfeldt. Regi: Alexander Onofri

Sigtuna Folkhögskola Skådespelarutbildning.

Information

Biljettinformation

Fri entré, OBS: pjäsen är från 16 år!

Evenemangsplats

Musikens hus

Hantverkaregatan 14, 641 30 Katrineholm

Arrangör

Musikens Hus och Sigtuna Folkhögskola Skådespelarutbildning