13 april 2024 - 14 april 2024
kl. 11.00 - 17.00
Annan plats

Grön helg

Helgen 13-14 april slår vi upp portarna på solparken igen, och den här gången gör vi det i växthuset. Med buller och bång startar vi upp med årets odlingshelg ”Grön lördag” och även vårt vår café som under våren kommer hållas i vårt vackra växthus.

Det här året går temat i skogsträdgårdens tecken, och ingen mindre än Phillip Weiss, en uppskattad föreläsare, författare och skogsträdgårdsdesigner kommer och föreläser. (biljetter köps separat)
I växthuset hittar ni fika. Vi serverar matiga eller söta våfflor, dryck, kakor och såklart varma drycker. Det kommer finnas mysiga sittplatser både i växthuset och strax utanför om vädret tillåter.

I Växthuset finns det vårprimörer till salu och en massa fina tomatplantor att botanisera bland, vi har ett brett sortiment av sorter som alla har gemensamt att de är underbart goda och odlingsvärda! I år odlar vi också en mängd av tulpaner som vi säljer på självplock, missa inte att knipa en bukett med tulpaner av högsta kvalité

Vi misstänker att många kommer att bli sugna på att starta upp sina egna perenna odlingar efter föreläsningen med Phillip Weiss. Vi kommer därför i år att erbjuda ett urval av fröer från ”Skogsträdgårdens växter” Sveriges första fröodling på perenna grönsaker.

På plats i växthuset finns trädgårdsmästare Elin Starck, som kommer guida både i växthuset och i den nyanlagda trädgården till ETC Torp. Ni kommer att få med er Elins tre tips på hur ni kan skapa en hållbar trädgård. Vi kommer också att kika in i ett annat växthus, där det under året kommer hända spännande grejer!

HELGENS PROGRAM:

Lördag 13 april kl. 11.00-17.00

11.00 Växthuset slår upp portarna till odlingarna och fiket

11.00 Trädgårdsmästare Elin guidar genom växthusen och avslutas i torpets trädgård där Elin ger er tre tips hur ni kan skapa en hållbar trädgård.

13.00 Föreläsning med Philipp Weiss i konsthallen uppe på kullen. Biljetter köper du direkt i etcklimatbutik.se. Vi har begränsat antal platser så säkra din plats redan idag.

17.00 Portarna stängs för dagen.

Söndag 14 april kl 11.00-17.00

11.00 Växthuset slår upp portarna till odlingarna och fiket

11.15 Föreläsning med Elin Starck i konsthallen uppe på kullen. ”Skapa en hållbar trädgård”. Biljetter köper du direkt i etcklimatbutik.se. Vi har begränsat antal platser så säkra din plats redan idag.

14.00 Trädgårdsmästare Elin guidar genom växthusen och avslutar i torpets trädgård där Elin ger er tre tips på hur ni kan skapa en hållbar trädgård.

17.00 Portarna stängs för dagen.

Vad mer kan du se?

ETC torp är öppet under båda dagarna.
Solparkens solcellsvandring där du med hjälp av QR-koder kan få en förinspelad guidning av Johan Jenny Ehrenberg.
Konst med utställningen ETC Omslag och Bigert och Bergström utställning.

FÖR BARN: Pyssel och lekhörna i växthuset och lekpark, tipsrunda med priser. Kika på våra lamm och hönor.

Information

Biljettinformation

Evenemanget har gratis inträde, föreläsningar bokas separat för 100:- Extern biljettinformation

Tillgänglighet

Barnvagn

Evenemangsplats

ETC Solpark, Energikullen 1 , 64196 Katrineholm