16 november 2024
kl. 16.00 - 18.00
Musikens hus

Konsert med Trio Nastela. Emmanuel Laville, oboe, Sebastian Stevensson, fagott & Asuka Nakamura, piano.

Tre välvässade musiker i en mindre vanlig men mycket delikat pianotrioform, där oboe och fagott tagit plats i stället för violin och cello (vilka ingår i en klassisk standardpianotrio). Räkna med det när Trio Nastela besöker Musikens hus! Programmet presenteras framöver på https://kammarmusik.nu/

Om musikerna:

Emmanuel Laville har sitt ursprung i sydvästra Frankrike men flyttade sedan norrut för sin fortsatta utbildning, först till Bordeaux, sedan Paris och Tyskland innan han fick sin första anställning som solooboist i Royal Scottish National Orchestra i Glasgow 2008. Sedan 2012 är han solooboist i Sveriges Radios Symfoniorkester. Han är därtill oboelektor vid Sibelius-Akademien och undervisar på Kungliga Musikhögskolan och Lilla Akademien i Stockholm. Emmanuel har ägnat mycket tid åt svensk musik och även komponerat för sitt instrument.

Sebastian Stevensson kommer från Sigtuna och studerade vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Knut Sönstevold innan han 2008 flyttade till Mannheim i Tyskland för fortsatta studier hos Ole Kristian Dahl. Efter att har arbetat på Norska Operan kom Sebastian till Köpenhamn för ett vikariat som solofagottist i Danmarks Radio Symfoniorkestret där han sedan 2012 har en fast tjänst. I Danmark arbetar Sebastian också som fagottlärare vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium och är verksam som kammarmusiker.

Sebastian har gästat ett flertal orkestrar i Europa som solist och är även frekvent anlitad för masterclasses för musikhögskolestudenter, både i Sverige och internationellt. 2014 vann han Gillet-Hugo Fox internationella fagottävling i New York och 2016 Kungliga Musikaliska Akademiens Solistpris.

Asuka Nakamura började spela piano vid tre års ålder i Nagoya, Japan. Vid sex års ålder gjorde hon sin debut som kammarmusiker tillsammans med medlemmar ur stadens filharmoniska orkester, och vid nio var det dags för solistdebut. Asuka har vunnit både första och andra pris i den prestigefyllda pianotävlingen J.P. Fresh i Tokyo vilket bland annat innebar engagemang hos Stockholms konserthus 1997. Hon studerade för Staffan Scheja på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm från 2002 och belönades där med jetongmedaljen.

Asuka har framträtt flitigt som solist internationellt och erhållit en rad priser och stipendier. 2013 gjorde Sveriges Radio en dokumentär, "Mozart har aldrig varit i Japan", i vilken Asuka bl.a. berättar om de stora kontraster hon upplevde då hon flyttat från Japan till Sverige för att studera västerländsk musik.

Foto Emmanuel Laville: Bo Söderström
Foto Asuka Nakamura: Johan Gillemyr
Foto Sebastian Stevensson: Mattias Alm
----------------------------------------
Fika med hembakade tilltugg erbjuds i pausen. Pris: 20 kr/person, betalning kontant eller via Swish.

Information

Biljettinformation

Köpställen: Nortic, Katrineholms turistinformation och från kl. 15.15 den 16/11 i Musikens hus. Ordinarie 200 kr. Medlem Katrineholms kammarmusikförening 150 kr. Ungdomar under 25 år fri entré via entrékassan! Serviceavgift 15 kr/biljett tillkommer vid förbokning. Extern biljettinformation

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator

Evenemangsplats

Musikens hus

Hantverkaregatan 14, 641 30 Katrineholm

Arrangör

Katrineholms kammarmusikförening info@kammarmusik.nu https://kammarmusik.nu/