4 mars 2024
kl. 19.00 - 20.30
Tallåsaulan

Jag tror det är vår därute

Kan en mamma som har förlorat sina barn någonsin bli hel igen?

Irina, en högt uppsatt chef, kämpar mot en kontrollerande make som försvinner med deras barn efter att hon begär skilsmässa. Efter år av sökande, motgångar, förtvivlan, och byråkratiska hinder har livet tappat sin mening. Allt är tomt. Men så träffar Irina en person som väcker förbjudna känslor mitt i den obeskrivliga sorgen. Någonstans utanför det kompakta mörker som så länge har omgivit henne, anar hon ett varmt och inbjudande ljus som påminner om hur livet brukade kännas. Kan det vara våren?

"Jag tror det är vår därute" är en vacker, inspirerande och djupt berörande berättelse om människans enorma kraft och livets helande egenskaper. Pjäsen bygger på en verklighetsbaserad roman av Concita De Gregorio och är dramatiserad av den italienska konstnären Gaia Saitta, som även regisserar föreställningen.

I rollen som Irina ser vi Guldbaggevinnaren Maria Sundbom, känd från bland annat Fröken Frimans krig, Dejta och Bron samt teaterföreställningar som den uppmärksammade monologen Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva på Uppsala Stadsteater.

Kvinna i röd kappa.

Foto: Senay Berhe

Information

Biljettinformation

Biljetter via Nortic.se eller hos Katrineholms Turistinformation Extern biljettinformation

Evenemangsplats

Tallåsaulan

Läroverksgatan 1, 641 36 Katrineholm

Arrangör

Katrineholms Riksteaterförening info@kholmteater.nu https://www.riksteatern.se/katrineholm