25 februari 2024
kl. 11.00 - 17.00
Annan plats

Grundkurs i mjölksyrning

Lär dig mathantverket att förädla grönsaker med hjälp av mjölksyrajäsning/fermentering.
Under kursen får du lära dig grunderna för mjölksyrajäsning, både teoretiskt och praktiskt. Vi syrar kål och rotfrukter och provar olika kryddningar. Du får lära dig hur man syrar steg för steg, vilka ingredienser/parametrar som måste ingå och hur processen i burkarna fortskrider innan det blir en färdig produkt. Vi samtalar också om sambanden mellan fermenterad mat och hälsa utifrån traditionell erfarenhet och senaste forskningsrön.
Du kommer att få med dig tre glasburkar med olika syrade grönsaker hem. Grönsaker, cirka 3 kg per person, salt, kryddor och glasburkar, ingår i kursavgiften.

Information

Biljettinformation

Kursavgift: 1250 kronor Extern biljettinformation

Evenemangsplats

Studiefrämjandet, Köpmangatan 3, Katrineholm