27 januari 2024
kl. 09.30 - 11.00
Kulturhuset Ängeln

Författarfrukost med sörmländsk trio

Välkommen till årets första författarbesök på Kulturhuset Ängeln! Lokala författarna Anna Gustafsson, Axel Hellby och Linus Larsson besöker oss och pratar skrivarliv. Arrangemanget är ett samarbete mellan ABF Katrineholm och Katrineholms bibliotek. I priset ingår en enkel frukost.

Efter några år i Singapore återvänder Anna Gustafsson med början av ett manus som blir till en bok. Hon är utbildad bibliotekarie och har alltid haft en kärlek till litteraturen. Författandet gav mersmak och snart kommer den tredje delen av Rosbergs bokhandel. Anna skriver inom genren feelgood, böcker som får en att må bra samtidigt som svåra ämnen bearbetas med ett hoppfullt slut. Förutom att skriva älskar Anna att resa, skriva listor och se på katastroffilmer.

Axel Hellby är författare och skrivpedagog från Flen. Efter flera läroböcker i svenska, en novellsamling och ett par spänningsromaner har han nu kontrakt med Lind & co för en ny serie kriminalhistorier, som utspelar sig i Sörmland. När sympatiska, mänskligt felande hjältar tar sig an hopplösa situationer med humor och jävlar anamma tycker han att det blir intressanta berättelser. Med ena foten i litteraturhistorien och den andra i popkulturen skriver han för att det är det roligaste han vet.

Linus Larsson är lärare på folkhögskola, författare och sociologistudent. Hans skrivande påbörjades i bloggform som rapporter från ett intensivt Londonliv i slutet av 90-talet. Efter tre väldigt olika romaner, en diktsamling och en bok om lycka, skriver han nu samhällsanalytiska böcker och artiklar i olika tidningar - kampen för en bättre värld börjar i tankar, samtal och skrifter.

Information

Biljettinformation

Biljett kostar 50 kronor, finns på Nortic.se. Extern biljettinformation

Tillgänglighet

Hörslinga