22 april 2023
kl. 10.00 - 16.00
Annan plats

Grön Lördag

Nu är det vår och som vanligt slår vi upp dörrarna till växthuset på Solparken och bjuder in till en dag i odlingens tecken - Grön Lördag! Årets tema är Tomater. Vi har därför bjudit in den populära bloggprofilen Johnna Gilljam.

Johnna Gilljam, mer känd som ”Bondjäntan”, skriver regelbundet i tidningen Land och i mars 2023 gav hon ut sin första bok ”Tomater – odla för hela året”. En fantastisk bok som berättar allt du behöver veta för att odla tomater.
Föreläsningen betalas i kassan eller med swish vid dörren.
I Växthuset hittar du mängder av fina grönsaksplantor och där kan du botanisera mellan mängder av olika tomatsorter, allt från praktiska busktomater, söta körsbärstomater till saftiga bifftomater. Alla givetvis odlade utifrån ekologiska principer.
Förutom plantor hittar du allt det du behöver för att lyckas med din ekologiska odling: Vår fermenterade näring Jordkraft är, precis som det låter, en boost för jorden och för växterna. Vi säljer också vår Biokol, såklart mättad med jordkraft den också.

Vår trädgårdsmästare Elin Starck guidar i växthuset, där hon kommer att berätta om våra odlingar och om våra odlingstekniker. I år kommer vi odla närmare 50 olika sorters tomater. Passa på att ställa frågor om dina egna odlingar!

En nyhet för i år är vårt samarbete med Helena Garnfors – Trädgårdshjälpen. Helena är regenerativ trädgårdsdesigner utbildad inom permakultur och skogsträdgård och kommer vara den del av Trädgårshjälpen som hjälper dig att skapa en hållbar och vacker trädgård. Under den här dagen kommer Helena dela med sig av sina bästa tips för att du ska bli en miljöhjälte i din trädgård!
När du ändå är på plats, passa på att kika runt i vår solcellspark, där vi har många olika typer av solceller och fiffiga energilösningar. Eller varför inte ta en titt i vårt visningshus av ETC Torp? Eller passa på att ladda din elbil med ren solel?

Under dagen kan du också besöka vår vinterutställning Om omslag i Konsthallen, där vi visar upp ett axplock av några av ETCs alla omslag. Utställningen guidas digitalt med hjälp av QR-koder, där berättar Johan Ehrenberg mer om bilderna.

Läs mer om programmet på vår hemsida

Information

Biljettinformation

Extern biljettinformation

Evenemangsplats

ETC Solpark Energikullen 1 641 96 Katrineholm