9 februari 2023
kl. 18.00 - 20.30
Annan plats

Tidernas fartfest...... och vår Fossilfria Framtid

Utifrån sin bok FARTRUSIGA berättar Björn Forsberg om hur den Fossila Energin fullständigt revolutionerat vår mobilitet. Gett oss en fartfläktande värld, flyg kors och tvärs, miljarder motorfordon. Men av samma skäl också varför vår mobilitetskultur kommer bromsa in när vi nu av klimatskäl måste överge det fossila – återvända till en fossilfri värld.

Är fartfesten snart över?

FARTRUSIGA är den första bok som i klarspråk diskuterar följderna av att ställa om till ett fossilfritt transportsystem. Boken slår hål på de stora förhoppningarna kring biodrivmedel och elektrifiering av transporterna – men visar även hoppfullt på våra realistiska möjligheter!

Björn Forsberg är miljöpolitikforskare och författare till boken Fartrusiga. Han har även skrivit böckerna Omställningens tid och Tillväxtens sista dagar.

Den 9 februari föreläser Björn Forsberg på Pensionärernas Hus på Djulögatan 51 Katrineholm. Föreläsningen är gratis och börjar kl. 18.00. Men eftersom antalet platser är begränsade måste du anmäla dig om du vill komma. Detta gör du till katrineholm@mp.se

I anslutningen till föreläsningen kommer det att finnas möjlighet att köpa signerade exemplar av Björns böcker.

Varmt välkommen!

Information

Biljettinformation

Föranmälan krävs, mejla till katrineholm@mp.se

Evenemangsplats

Pensionärernas Hus Katrineholm

Arrangör

Miljöpartiet de gröna i Katrineholm 0765910668 katrineholm@mp.se