30 november 2022
kl. 18.30 - 19.30
Annan plats

Välkommen på kostnadsfri föreläsning

Vi på ICA Maxi har nu äran att bjuda dig och din familj på den mycket populära föreläsningen ”Socker”.

När: Onsdagen den 30/11, kl.18.30
Var: Duveholmsgymnasiets aula
Hur: Föreläsningen är kostnadsfri. Boka din plats via länken: https://bokaminplats.se/forelasningar/?event=3192

Om föreläsningen
Vi svenskar äter otroligt mycket socker. Mycket av det socker vi äter har vi inte en aning om att vi får i oss. Mycket ligger dolt i den maten vi äter varje dag. Frågan är hur detta påverkar oss och hur man undviker att de största sockerfällorna hamnar i kundkorgen? Tillsammans reder vi ut begreppen kring sötningsmedel, fruktsocker hur viktigt det kan vara att kunna läsa en innehållsförteckning. Föreläsningen avslutas med en kortare frågestund.

Föreläsare är Mattias Ahlqvist från Kostrådcentret Livsviktigt som utan pekpinnar tar med sina åhörare på en fartfylld timma i kostens spännande värld. Mattias är även grundare av konceptet Familjens Val. En vägledning till hälsosammare val på utvalda ICA Maxibutiker runt om i Sverige.

Om Familjens Val
Att handla och äta mer hälsosamt är bra för alla. Både vuxna och barn. Avsikten med Familjens Val är att hjälpa till att hitta hälsosammare mat som de flesta av oss tycker om. Att svart råris, naturell yoghurt och bär är nyttigt råder det inga tveksamheter kring. Men vad är tillräckligt bra? Kanske räcker det med halva vägen? I vår butik vägleder vi dig till dessa utvalda produkter genom deras gröna vippor – allt för att det ska vara enklare att flytta handen i hyllan och välja en produkt som både smakar gott och gör gott för kroppen. Inom Familjens Val är de försiktiga med socker men mer generösa med fullkorn och fibrer.

Varmt välkomna 💚

Information

Biljettinformation

Extern biljettinformation

Evenemangsplats

Duveholmsgymnasiets aula

Arrangör

ICA Maxi Katrineholm