18 november 2022
kl. 17.00 - 17.30
Kulturhuset Ängeln

Stipendieutdelning

Under Kulturnatten mottager den första namngivna stipendiaten som är konstnär Jenny Wistbacka. Stipendiet i Berit English minne utdelas av kommunstyrelsens ordförande Johan Söderberg.

Berit English testamenterade delar av sin kvarlåtenskap till kulturförvaltningen i
Katrineholms kommun bestående av fem originalkonstverk av Bengt Lindström, samt en summa pengar för inköp av böcker till bibliotekets bokcirklar.

I testamentet fanns också en avsatt summa pengar att utdela i pris till fyra duktiga konstnärliga personer varav den första stipendiaten var namngiven i testamentet.

Under Kulturnatten mottager den första namngivna stipendiaten som är konstnär Jenny Wistbacka. Stipendiet utdelas av kommunstyrelsenes ordförande Johan Söderberg. I samband med utdelandet kommer Jenny Wistbacka att framföra en specialskriven sång. Utdelningen sker i ljusgården på Kulturhuset Ängeln.

Om stipendiaten

Jenny Wistbacka är dramatiker, regissör och dramapedagog, född och uppväxt i Katrineholm. Hon har bland annat varit verksam i Katrineholmsrevyn, Dud, Katrineholms Teaterförening och sin egen Teater Orka. Jenny var också en av de drivande i kampen för byggandet av blackboxen Turbinen i Katrineholm. Jenny har också, tillsammans med Jimmy Holmberg, deltagit i TV4:s program Lego masters Sverige.

Information

Biljettinformation

Fri entré

Arrangör

Kulturhuset Ängeln