18 november 2022
kl. 15.00 - 22.00
Kulturhuset Ängeln

Katrineholm skriver

Vässa pennan, spänn de kreativa musklerna och stärk demokratin. Under Kulturnatten skapar tidskriften Traktens mobila redaktion ett unikt nummer tillsammans med alla Katrineholmare som gillar att skriva, skapa och uttrycka åsikter.

En stad byggs inte enbart av tegelsten, murbruk, stål och virke. Nej, den växer även fram i form av ord, tankar, texter och berättelser. Kerstin Ekman, August Strindberg, Selma Lagerlöf, Vilhelm Moberg, Ragnar Thoursie, medlemmarna i Fogelstadgruppen, Göran Greider, Elin Håkansson och Hilda Andersson är bara några av de många skribenter som genom åren har fångat och format Katrineholm.

Under kulturnatten, klockan 15.00–22.00, kan du se numret växa fram på Kulturhuset Ängeln. Du kan då också träffa delar av Traktens redaktion och umgås med andra skrivande människor. Vi skapar tillsammans en ny unik tidskrift i stunden, inspirerad av äldre tiders fanzines, väggtidningar, feministiska klassiker som Fogelstadgruppens Tidevarvet och hyperlokala publikationer som Focus och Sörmlänningen.

Skriv ett bidrag till vårt Kulturnattsnummer, var med och forma bilden av dagens Katrineholm, och inte minst: vinn 1000 kronor! Reglerna är enkla:

  • Skicka in en text, din egen eller ett referat/citat från någon annan författare som du har rätt att återge. Genre, stil och längd är valfri, men redaktionen förbehåller sig rätten att korta och på andra sätt redigera texten.
  • Texten får gärna vara illustrerad, eller bestå av en kombination av text och bild, collage, eller liknande.
  • Skicka texten till redaktion@trakten.nu eller lämna in den till informationsdisken på Kulturhuset Ängeln.
  • De inskickade bidragen kommer efter redaktionell bedömning publiceras både i en för Kulturnatten unikt framtagen fysisk utgåva, samt på en särskild sektion av trakten.nu
  • Av de inskickade bidragen utser vår jury enväldigt en vinnare.

Men vad ska du skriva om då? Jo, men skriv gärna om vad ni själva gör under Kulturnatten, om vad ni upplever – eller skriv helt fritt om ert liv i Katrineholm, eller vad som helst. Kör hårt, skriv rakt och ärligt (det brukar bli bra). Det är helt OK att skriva anonymt eller under pseudonym.

Vill du få idéer, uppslag, energi – titta in på www.trakten.nu/katrineholm Länk till annan webbplats. Sagor, nyheter, debattartiklar, dikter, noveller, multimodala experiment – vi välkomnar allt!

Under kulturnatten klockan 15.00–22.00 kan du träffa delar av Traktens redaktion och andra skrivande människor på Kulturhuset Ängeln. Hoppas vi ses!

Information

Biljettinformation

Fri entré

Arrangör

Kulturhuset Ängeln https://trakten.nu/