18 november 2022
kl. 20.00 - 20.30
Kulturhuset Ängeln

OBS! Inställt pga sjukdom

 

Konsert: Desmond Lockwall

Vill du vara med när en stjärna föds? Då ska du komma till Kulturhuset Ängeln och Hörsalen. Desmond Lockwall, självlärd musiker och boende i Katrineholm, spelar sina låtar under Kulturnatten.

Foto: Siri Hedlund

Ända sedan jag var liten så har musiken varit det rum jag har känt mig hemma i, oavsett vart jag befunnit mig i världen.

Så beskriver Desmond Lockwall sitt förhållande till musiken. Desmond, som är bosatt i Katrineholm, föddes 2002 i Schweiz men har bott i Sörmland sedan han var ett år gammal. Några dagar innan han fyllde 20 år, debuterade han som artist med sin EP Further From Home, bestående av fyra låtar inspirerade av både film- och folkmusik såväl som av etablerade indie artister som Bon Iver och Florence and the machine.

Desmond är självlärd musiker och spelar gitarr, banjo, lapsteel, fiol och cittra på EPn. Han står även för all sång i sina låtar. Producerar gör han också själv, och har nu påbörjat sin utbildning i musikproduktion i Rimforsa.

Desmond Lockwalls låtar handlar om utanförskap och vänskap, relationer och växande och bäddas in i ett musikaliskt och melankoliskt drömlandskap med mycket stämsång och dova rytmer.

– Musiken har fyllt ett tomrum för mig, berättar Desmond. Den har alltid funnits där som en vän när jag känt mig som mest ensam. Nu hoppas jag att den musik jag har skapat kan beröra dem som behöver den. Det skulle kännas helt fantastiskt!

Desmond Lockwalls musik släpptes den 15 augusti på bland annat Spotify och Apple music men har även spelats i P4 Sörmland.

Information

Biljettinformation

Fri entré

Arrangör

Kulturhuset Ängeln