24 november 2022
kl. 19.30 - 20.30
Turbinen

Sången om mej

Sången om mej – ett musikresidens om människors erfarenheter och tillhörigheten till våra nationella minoriteter.

Möt våra nationella minoriteter och urfolk på ett nytt sätt! Hur låter sverigefinsk soul, judisk schlager, västafrikansk musik som mött Tornedalen, romsk indiepop och sydamerikansk folkpop om en same?

Det får du reda på ifall du kommer och lyssnar på Sången om mej. Under 2022 har deltagare ur de nationella minoriteterna fått berätta om sina liv och sin bakgrund för låtskrivare med helt annan bakgrund.

Mötet har tolkats om till toner och text som nu ska framföras av dessa låtskrivare tillsammans med ett husband på scener runt om i Sörmland. Du kommer också få höra berättelser och tankar från deltagarna och låtskrivarna.

Sången om mej är ett musikresidens producerat av Scenkonst Sörmland och konserterna arrangeras i samarbete med Eskilstuna, Katrineholm, Trosa, Strängnäs och Oxelösunds kommun.

Artister och låtskrivare

Henrik Sethsson – sång
Kristin Amparo – sång
Karl-Jonas Winqvist – sång
Sousou Cissoko – sång
Liliana Zavala – sång

Henrik Sethsson är låtskrivare och frontperson i Casanovas. Låten Mota Olle i grind (Amanda Lind) vann Årets låt vid Guldklavengalan 2022, och 2018 vann Henrik pris som Årets sångare vid samma gala. Som låtskrivare har han sitt namn bakom otaliga hits, och 2001 var han med och skrev Friends vinnande melodifestivallåt Lyssna till ditt hjärta.

Kristin Amparo är låtskrivare och sångare som blev känd för en större publik efter sin medverkan i talangprogrammet X-factor 2012. Kristin har hörts flera gånger i Allsång på Skansen, deltagit i Melodifestivalen och sjungit tillsammans bland annat med Cleo, Nina Persson och Charlotte Perelli. Kristin sjunger i många olika stilar, och 2009 tilldelades hon Alice Babs Jazzstipendium för sina tolkningar av jazzmusik.

Karl-Jonas Winqvist är musiker och producent som driver det egna skivbolaget Sing a song fighter. Han har släppt flera kritikerrosade skivor under namnet Blood music samt producerat det senegalesiska bandet Wau-Wau Collectif och solopianoskivor med Iiiris Viljanen. Tillsammans med Emma Nordenstam har han också vunnit flera priser för sin nyskapande, vackra och svängiga musik för barn, bland annat Grammis, Manifestpriser och SKAPs barnmusikpris.

Sousou Cissoko är låtskrivare, sångare och en av få kvinnliga musiker som spelar det västafrikanska harpinstrumentet kora. Sousou spelar oftast med sitt band Sousou & Maher Cissoko, som turnerat i över 30 länder och både Sveriges Television och Sveriges Radio har gjort dokumentärer om bandet. Paret Cissoko driver också en retreat med kurser i koraspel i södra Senegal.

Liliana Zavala är slagverkare, sångare, låtskrivare, konstnär och producent, född och uppväxt i Córdoba, Argentina och bosatt i Stockholm. Hon har släppt flera skivor i eget namn och varit nominerad till Årets artist på Folk & Världsmusikgalan. Som musiker har hon spelat med allt från Ale Möller till Fever Ray samt medverkat som teatermusiker på bland annat Folkteatern i Göteborg.

Musiker

Carl Herlitz - keyboard
Nils Hidemark - gitarr
Jonathan Westling - trummor
Carl Greder - bas

Information

Biljettinformation

Biljettpris: 150 kr Extern biljettinformation

Evenemangsplats

Turbinen

Östermalmsgatan 2,

641 33 Katrineholm

Arrangör

Kulturhuset Ängeln kultur@katrineholm.se