12 november 2022
kl. 11.00 - 16.00
Turbinen

Barnfilmdag på Turbinen

Alla barn är varmt välkomna till årets barnfilmdag på Turbinen i Katrineholm. Tre filmer visas och allt är gratis!

Under en hel dag är det barnfilmdag på Turbinen. Ingen föranmälan krävs men tänk på att vara ute i god tid. Det blir filmer för alla barn från 3 år och uppåt. Här kan du läsa mer om filmerna. Barnfilmdagen startar klockan 11.00 och slutar klockan 16.00.

Sånger med superkompisar

Start: Klockan 11.15. Längd: 30 minuter. Ålder: från 3 år.

Kom på sing-a-long för hela familjen! Med sång och musik får vi hänga med in i en livlig och lekfull värld där allt inte är riktigt som det brukar vara. Superkrafter kan se ut på många olika sätt!

Ali har världens bästa fantasi och kan förvandla sig till precis vem som helst. Evin är den coolaste rallyföraren i stan! En riktig fartdåre som inte går att sätta stopp på när hon rullar fram. Ali och Evin och alla de andra superkompisarna samlas till slut i en stor karneval och festar loss tillsammans. Häng med!

Lille Allan – Den mänskliga antennen

Start: Klockan 12.15. Längd: 85 minuter. Ålder: från 7 år.

Lille Allans föräldrar ska skiljas, och Allan och hans pappa har flyttat in i ett hyreshus i en annan stad. Sommarlovet är långt och ensamt tills Allan får en kompis i sin UFO-besatte gamle granne Helge. Helge övertygar Allan att linda in sig i folie och ställa upp som antenn för att locka till sig farkoster från rymden. Och en dag nödlandar Majken. På hennes planet kan man läsa varandras tankar och mellan den tystlåtne Allan och Majken uppstår en oväntad vänskap. Men en galning som vill fånga Majken och stoppa upp henne är henne på spåren. Nu hänger det på Allan att tillsammans med Helge rädda Majken så hon kan åka tillbaka till sin planet.

En rolig, underfundig och underhållande film för hela familjen.

Var är Anne Frank

Start: Klockan 13.45. Längd: 99 minuter. Ålder: från 11 år.

Kitty är den påhittade vän som Anne talar till i sin dagbok som kommer till liv i museet som en gång var familjen Franks gömställe. Genom dagboken återuppväcks Kittys minnen, för om Kitty lever måste det betyda att Anne också lever. Kitty ger sig ut på ett sökande som kommer att ta henne från dagens Amsterdam och tillbaka till det krigshärjade Europa för att hitta sin gamla vän.

Information

Biljettinformation

Fri entré

Evenemangsplats

Turbinen

Östermalmsgatan 2,

641 33 Katrineholm

Arrangör

Kulturförvaltningen och Film i Sörmland