18 september 2022
kl. 17.00 - 18.00
Björkvik

Svensk kammarmusik på Åkerö säteri

Föreningen Kultur i Yngarebygden arrangerar i samverkan med ägarfamiljen på Åkerö, två unika kammarmusikkonserter i den vackra och historiska miljön på Åkerö säteri.

I denna fantastiska omgivning gästar oss två kammarmusiker av högsta kvalitet, Anders Kjellberg-Nilsson, violin och Martin Virin, piano. Violinisten Anders Kjellberg Nilsson kommer ursprungligen från Oslo, men bor numera i Sverige, där han innehar positionen som 1:e konsertmästare vid Kungliga Operan i Stockholm.
Pianisten Martin Virin arbetar även han vid Kungliga Operan i Stockholm i rollen som repetitör och biträdande kormästare.
De bjuder ett program med genomgående svensk musik och tonsättarna var aktiva kring förra sekelskiftet. Det blir musik av Tor Aulin, Elfrida Andrée, Wilhelm Stenhammar och Amanda Maier-Röntgen.
Vi erbjuder två konserter med samma innehåll denna dag.

Konsert 1 kl 15.00-16.00
Konsert 2 kl 17.00-18.00

Kontrollera gärna aktuellt klockslag vid köp av biljett. Köpt biljett återlöses ej.
Åkerö Säteri ligger mycket vackert, omgivet av sjön Yngaren från alla håll. Här står vackra lönnar, askar och lindar planterade runtom och en hundraårig, obruten lindallé leder fram till huvudbyggnaden.Åkerö ligger placerat på en ö i sjön Yngaren i Bettna socken, cirka 27 km från Katrineholm och 40 km från Nyköping i Södermanland och det är ett av Södermanlands äldsta gods med en rik historia.

Mer information hittar du på www.kulturiyngarebygden.se
Välkomna!

Information

Biljettinformation

Biljetter á 200 kr via Billetto.se Extern biljettinformation

Evenemangsplats

Björkvik