10 september 2022
kl. 15.00 - 16.30
Turbinen

Evangelium för Troll

Välkommen till Turbinen och teaterföreställningen Evangelium för Troll. Föreställningen vill lyfta frågan om hur vi diskuterar migration och hur vårt ansvar för migranter ser ut.

En man står och pratar framför en bildskärm.

Detta sker genom en lärande utställning i kombination med en teaterföreställning i monologform. Du möter prästen Stefan som för ett opolitiskt kökssamtal med sig själv och sitt inre ”troll” om hopp och ansvar i flyktingkrisens tid. När idealisten tvingas möta realisten kan självkänslan få sig en knäck. Har vi alla ett troll inom oss?
Föreställningen avslutas med ett modererat samtal som leds av skådespelaren.

I anslutning till föreställningen finns en utställning i form av en QR-kodsvandring. Där möter du olika personer med samhällsfunktioner som har ett förväntat ansvar för migrationsfrågor såsom politikern, tjänstemannen på Migrationsverket, prästen och ungdomsledaren i den ideella föreningen. Utställningen består av autentiska berättelser från människor med egen erfarenhet av att vara på flykt. Samtliga personer visas på roll-ups med en QR-kod till en hemsida med själva berättelsen/betraktelsen i videoformat.

Se utställningen från klockan 15.00. Teaterföreställningen börjar 15.30
och avslutas med ett modererat samtal som leds av skådespelaren. Speltid: 45 min.

Information

Biljettinformation

Biljettpris: 100 kr Extern biljettinformation

Evenemangsplats

Turbinen

Östermalmsgatan 2,

641 33 Katrineholm

Arrangör

Katrineholms kommun