2 april 2022
kl. 17.00 - 22.00
Musikens hus

Hip Hop Dance Battle

Musikens hus vill tillsammans med unga dansare från Åsa Folkhögskola skapa ett kulturellt möte i Katrineholm, där målet är att utforska konstnärliga uttryck genom dans. Vi välkomnar alla att inspireras och dela kärleken för HipHop, här i Katrineholm.

Dancebattle sker och anordnas världen över genom att dansare tävlar mot varandra med målet att presentera vem de är genom improviserad dans. DJ:n bestämmer vilken musik som spelas. Varje dansare får en tidsgräns och sedan tar juryn beslut om vem som presterat bäst. Processen upprepas tills de flesta av de deltagande dansarna åkt ut och de som presterat bäst möts i en final. I finalen avgör domarna vem som slutligen vinner hela battlet.

I vårt battle kommer det att vara en pre-selection. En pre-selection behövs för att det är många som vill delta. Varje battle ser olika ut och ibland ställs en ensam dansare mot en annan ensam dansare, ibland i par och ibland i större grupper om 5 eller fler personer. I vårt fall har vi åtta platser som kommer att representeras av en duo, alltså en duo kommer ställas mot en annan duo. Härnäst blir paren slumpmässigt fördelade vilka par som möter vilka i de fyra första deltävlingarna, kvartsfinalerna. De fyra paren som vinner går vidare till semifinal och ställs inför en ny duo där vinnaren i detta fall går till finalen. Nu är det de två sista paren kvar som gör upp om den vinnande titeln och priset.

Information

Biljettinformation

Fri entré

Evenemangsplats

Musikens hus

Hantverkaregatan 14, 641 30 Katrineholm

Arrangör

Musikens Hus och Åsa Folkhögskola