9 april 2022
kl. 14.00 - 14.40
Kulturhuset Ängeln

Den Flygande Bokrullen i BYGGET

Den Flygande Bokrullen spelar huvudsakligen klezmermusik och är ett av Sveriges roligaste liveband. Denna lördag får du uppleva en mycket unik konsert i Kulturhuset Ängelns konsthall och är en del i konstverket Bygget.

Hela orkestern, Den Flygande Bokrullen, sitter med sina instrument.

Foto: Rock Punk

Den Flygande Bokrullen spelar klezmer och annan gammaldags Östeuropeisk akustisk musik. Klezmer är en judisk musikform som nu har fått en andra renässans (den första kom i USA på slutet av 70-talet). Det är en unik blandning av flera sorters folkmusik, främst judisk, zigensk, Öst- och Centraleuropeisk. Även olika sorters populärmusik har bidragit till det sound klezmermusiken har idag. Detta blir en konsert där det är svårt att still helt enkelt. Här kan du läsa mer om utställningen Bygget.

Mer om Den Flygande Bokrullen

Den Flygande Bokrullen har bl. a. spelat på internationella festivaler i Wien, Warszawa, Bremen, Lublin, Fürth, Oslo, Zabkowice Slaskie, Kazimierz Dolny, Elblag, på Copenhagen Jazz House, Hackesches Hoftheater i Berlin, Fasching, Nefertiti, Re:Orientfestivalen, Arvikafestivalen, Mejeriet i Lund och Storsjöyran. DFB har också medverkat i svensk och utländsk radio och teve (SVT och TV4, bl a Nyhetsmorgon) upprepade gånger, gjort en film om gruppens uppkomst. DFB är dessutom en ofta anlitad bröllops- och festorkester. I Sverige har Bokrullen spelat överallt från Piteå i norr till Falsterbo i söder.

Den Flygande Bokrullen är

Lars Ydgren - klarinett
Matti Pohjola - mandolin, tenor banjo, kornett
Arvid Pettersson - piano
Thomas Dawidowsk - kontrabas, tuba
Carl Lindecrantz - trummor, barytonhorn
Gustav Johansson - dragspel mm

Information

Biljettinformation

Fri entré

Tillgänglighet

Rullstol / Rullator Barnvagn

Arrangör

Kulturhuset Ängeln