2 april 2022
kl. 11.00 - 16.00
Kulturhuset Ängeln

Vernissage - BYGGET

Välkommen till öppning och byggstart i Katrineholms konsthall! Invigningen startar klockan 11 och bjuder på stipendieutdelning, presentation om utställningen, musik och så påbörjar vi bygget tillsammans med er!

Utdelning av Märta Bergkvist stipendium

Vi inleder invigningen med utdelning av Märta Bergkvist stipendium för 2022. Stipendiet delas ut varje år till en yngre talangfull studerande inom kultur och konst såsom sång, musik, skulptur, måleri och liknande. Årets stipendiater är Olle Ronach och Stella Moen som tilldelas 10 000 kr vardera. Cecilia Björk kommer dela ut stipendiet.

Konstnärerna presenterar utställningen

Efter det presenteras utställningen av konstnärerna Tova Fransson, Olle Halvars och MASU tillsammans med Gustav Person från Katrineholms konsthall. Därefter påbörjas vårt och ert arbetet i BYGGET!

DJ Mikael Jonasson spelar

Under vernissagen spelar DJ Mikael Jonasson soft techno. Här kan du läsa mer om konserten.

Mellan 2 april och 21 maj genomförs utställningsprojektet BYGGET. Idén bakom utställningen kopplar i viss mån tillbaka till barndomens fria skapande och fantasilekar. Kojan i skogen som ständigt var i förändring och som med hjälp av fantasin både kunde vara ett slott, en båt på havet eller affär.

BYGGET kommer också vara ett utrymme för andra konst- och kulturyttringar. Flera gånger i veckan kommer BYGGET att få pausa och istället får publiken komma och ta del av något annat. Bygget blir en scen (även om den inte ser ut som de kanske brukar göra). Det blir för en stund en yta för sång, högläsning, teater, samtal och musik mm. Alla aktiviteter i BYGGET blir på det viset en del av konstverket.

Du hittar aktiviteterna i evenemangskalendern.

Information

Biljettinformation

Gratis

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator Barnvagn