8 mars 2022
kl. 16.30 - 18.30
Kulturhuset Ängeln

Internationella kvinnodagen

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen och det uppmärksammar vi i år på Kulturhuset Ängeln. Delar ur ensemblen från Kvinnorna och staden finns på plats. Klockan 17.00 släpps biljetterna till sommaren föreställning och de går att köpa redan denna dag.


Kvinno- och Tjejjouren Miranda bjuder in till ett Fackeltåg för att manifestera för kvinnor och tjejers rätt till ett liv fritt från våld. Vi ses utanför Mirandas kontor på Drottninggatan 8, kl. 16:30. Fackeltåget avslutas sedan vid Ängeln, cirka 17.15.


Vid klockan 17.30 får du ett smakprov ur föreställningen Kvinnorna och staden. Kulturföreningen Fogelstad delar också ut sitt årliga stipendium.

Katrineholm-Vingåker Zontaklubb uppmärksammar den här dagen med att dela ut sitt stipendium till någon/några som verkar eller har verkat inom Zonta Internationals intresseområden. Det handlar om flickors och kvinnors rätt till utbildning, jämställdhet och ett samhälle fritt från våld. En halvtimme före och efter dagens program kan du träffa medlemmar i klubben och ta del av information om Zonta.

Information

Arrangör

Kulturhuset Ängeln