26 mars 2022
kl. 13.00 - 13.35
Turbinen

Hej Hilma!

Teater Pelikanen presenterar Hej Hilma, en cirkus- och barnteaterföreställning om konstnären Hilma af Klint.

Hilma vill undersöka hur det är att måla det som är osynligt. Hon vill göra kartor över det vi inte kan se. Hon funderar över många saker ... Var fanns hon innan hon blev till? Var hon ett ägg i universum? Var finns hennes syster Hermina?

Hon möter en magisk svan, en tokig alv och hittar sin syster. Tillsammans gör de en resa genom universums osynliga världar och målar en saga för det lilla ägget om att bli till och om att allt i hänger ihop och behöver varandra. Natten behöver dagen, det stora behöver det lilla och en blomma behöver vinden för att sprida sina frön.

Föreställningen vill ge en glimt av en viktig kvinna i svensk konsthistoria, nämligen Hilma af Klint. Hennes abstrakta måleri är en slags kartor över det osynliga i skapelsen och i våra liv på jorden. Vi vill inspirera barn att måla och undersöka Hilmas former, fantasier och tankar. Hur ser ett litet frö ut inuti? Hur ser dina känslor ut om du ger dem färger? Hur ser musik ut om du målar den? Vad upptäcker du om du kikar in i ett sandkorn?

Nu är det fullt. Föreställningen är fullbokad!

Information

Biljettinformation

Fri entré, biljetter förbokas via kultur@katrineholm.se

Tillgänglighet

Barnvagn Rullstol / Rullator

Evenemangsplats

Turbinen

Östermalmsgatan 2,

641 33 Katrineholm

Arrangör

Kulturhuset Ängeln