4 december 2021
kl. 16.00 - 18.00
Musikens hus

Äntligen Ny Musik - KONTRASTER

Detta är en konsert med förra årets Unga Svenska Tonsättare; Rosali Grankull och Ivan Blomqvist. Konserten görs i samarbete med Scenkonst Sörmland.
Biljetter vid entrén fr kl 15:30
150 kr ordinarie pris, medlem 100kr, bli medlem 200 kr inkl första konserten.
Swish: 123 580 68 80
Arrangör: Ny Musik i Sörmland i samarbete med Scenkonst Sörmland
Med stöd av:
Kulturrådet, Katrineholms kommun, Kammarmusikförbundet.
Ivan och Rosali har specialskrivit verk för Scenkonst Sörmland som kommer att framföras under kvällen. Konserten genomförs tillsammans med marimbarist Fia Forslund.
Ivan Blomqvist
Ivan kommer att premiärspela nya soloverken Kontraster. Verken är en blandning av förinspelat material tillsammans med livemusik, framfört på piano, Fender Rhodes, synth och även sequencer. Kontrasterna utforskar skillnaden mellan det episka och det sårade, det mellankoliska och hoppfulla, och det komponerade och improviserade.
Rosali Grankull
Vad händer när marimbans traditionella klang utmanas, utvidgas och förändras? Vad uppstår när tradition möter nutid? Med utgångspunkten ”rötter och resonans” kommer Rosali Grankull och Fia Forslund tillsammans att utforska möjligheterna för detta instrument. De kommer att laborera med marimbans inneboende egenskaper och förstärka dessa med objekt och kontaktmikrofoner.
Fia Forslund är frilansande slagverkare specialiserad på marimba och vibrafon. Hon är född och uppvuxen i Härnösand och utbildad i klassiskt slagverk.
MEDVERKANDE
Rosali Grankull – ljudobjekt
Fia Forslund – marimba
Ivan Blomkvist – piano, Fender Rhodes, keyboards, sequencer

Information

Biljettinformation

Biljetter vid entrén fr kl 15:30 150 kr ordinarie pris, medlem 100kr, bli medlem 200 kr inkl första konserten. Swish: 123 580 68 80

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator

Evenemangsplats

Musikens hus

Hantverkaregatan 14, 641 30 Katrineholm