27 november 2021
kl. 14.00 - 20.00
Annan plats

Alpha Channel av Tina Nykvist möter Salsarosa

Under en kväll går det att uppleva Tina Nykvists ljus- och videoinstallation Alpha Channel inne i Turbinen. Dessutom kommer den Londonbaserade dansduon Salsarosa genomföra en dansperformance under två tillfällen, klockan 14 och 19, i installationen. Vi bjuds in att bevittna mötet mellan dessa konstformer och hur de flätas samman.

Tina Nykvist är fascinerad av förhållandet mellan rum och verk, betraktarens position och illusionen som verktyg. Hon intresserar sig hur den kroppsliga upplevelsen påverkar betraktaren och hur det sedan leder vidare till tankegångar kring verkets innehåll. Hon är utbildad på Konstfack och numera bosatt i Katrineholm.

Tidigare i år visade Tina utställningen Rummets natur i Katrineholms konsthall. Då konsthallen höll stängt på grund av rådande restriktioner visade Tina verket Tap piece som gick att uppleva från gatan under kvällstid. Till Kulturnatten+ möter vi nu installationen Alpha Channel som var en del av den utställningen men som tyvärr inte gick att visa för allmänheten.

SALSAROSA är namnet på Londonbaserade samarbetsprojektet mellan artisterna och dansarna Stella Papi och Elisa Vassena. Sedan 2013 har Salsarosa arbetat koreografiskt i ett tvärvetenskapligt landskap och har presenterat sitt arbete ibland annat Italien, Norge, Storbritannien, Holland och Österrike. Deras utgångspunkt kommer från vad vardagen och det vardagliga, vanligtvis i form av varaktiga och interaktiva händelser, där intimitet och lätthet är viktiga redskap. Det blir som en vänlig inbjudan till öppen reflektion. Salsarosas process formuleras med associativa mönster och metoder av att bryta ner och återforma det till något lekfullt och med en vriden och lite oväntad touch av humor.

Arrangeras tillsammans med Scenkonst Sörmland.

Scenkonst i Sörmland - Dans i Sörmland

Det här evenemanget är en del av Kulturnatten+ som pågår i Katrineholm den 25-27 november. Under de här dagarna finns det massor av spännande kulturaktiviteter runt om i kommunen. Välkommen!

Information

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator Barnvagn

Evenemangsplats

Turbinen, Lokstallsområdet, Östermalmsgatan 2

Arrangör

Kulturförvaltningen 0150-57630 kultur@katrineholm.se