3 oktober 2021
kl. 16.00 - 18.00
Annan plats

Orlando

Denna hyllade föreställning har spelats för utsålda hus i Teaterladan vid Nynäs slott under augusti. Nu drar Orlando på turné i Sörmland med omnejd. Orlando, en fantasifull historia av Virginia Wolf om kärleken och livet som leker med tids och könsperspektivet.


Språket flödar lätt och länkar samman historierna som berättas genom 500 år. Den unge adelsmannen Orlando som vill bli poet bestämmer sig för att aldrig åldras. Han blir älskare åt drottning Elisabeth l och har ett passionerat förhållande med en prinsessa från ryska hovet. När prinsessan återvänder till hemlandet flyr Orlando i sin förtvivlan utomlands. Han slutar tro på kärleken och ylar ut sitt förakt för kvinnorna. Nästa morgon vaknar Orlando upp som just - kvinna. Nu ser hon världen och sig själv med helt andra ögon. Instängd i korsett med många friare och fråntagen sina rättigheter ser hon allt från en annan vinkel.
Virginia Woolfs Orlando, som pjäsen bygger på, är en lustfylld historia som rör sig genom många historiska och geografiska världar och till sist landar i vår tid. Med sitt underbara språk och dråpliga situationer i kärlekens virvlande framfart manar den till eftertanke om livets förgänglighet.

Föreställningen rekommenderas från 11 år.
Regi: Maria Weisby.

Foto: Gustav Ågerstrand

Information

Biljettinformation

Extern biljettinformation

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator

Evenemangsplats

Turbinen