3 oktober 2021
kl. 16.00 - 17.30
Björkvik

Festkonsert - Wilhelm Stenhammar 150 år

2021 firas 150-årsminnet av en av Sveriges riktigt stora kompositörer, Wilhelm Stenhammar. Kanske mest känd som kompositör av storskalig musik, men han har även skrivit vacker musik för mindre ensembler och solister.
Vi vill fira detta med en riktig musikfest i Björkviks kyrka, som dessutom är ritad av Wilhelms far, arkitekten, musikern och kompositören Per Ulrik Stenhammar.
Till denna festkonsert gästas vi av hovsångerskan och sopranen Elin Rombo. Född och uppvuxen i Katrineholm och med en lång och gedigen internationell karriär.
Därtill medverkar två eminenta musiker, violinisten Anders Kjellberg Nilsson som tillsammans med pianisten Martin Virin bjuder oss Stenhammars musik för piano och violin.
Wilhelm Stenhammar skrev också körmusik, stycken som blivit ofta sjungna och älskade. De framförs vid denna konsert av Östgöta Kammarkör under ledning av Christina Hörnell.

Konserten är beräknad till 90 min utan paus.
Önskar du mer info kring föreningen och konserten så klickar du här
https://kulturiyngarebygden.se/planerade-konserter/

Vi säljer biljetter till konserten som förköp. Du klickar på denna direktlänk för att köpa din biljett https://kulturiyngarebygden.se/biljetter/

Konserten, som är en samproduktion med Björkviks församling, arrangeras i enlighet med gällande restriktioner.

Information

Biljettinformation

https://kulturiyngarebygden.se/biljetter/

Tillgänglighet

Hörslinga Rullstol / Rullator

Evenemangsplats

Björkvik