/
/

Katrineholms solkarta

Bor du på Katrineholms soligaste adress? Solen är en miljövänlig och kostnadsfri energikälla. I Sverige har vi bra solförhållanden och i Katrineholm finns det potential för att installera solenergi på många tak som annars inte används till något. Solkartan hjälper dig som är villa- och fastighetsägare att bedöma potentialen för solenergi från ditt tak.

 

Klicka på kartan för att se hela Katrineholms kommun.

Klicka på bilden för att öppna Katrineholms solkarta Klicka på bilden för att öppna Katrineholms solkarta

Så här använder du solkartan

  • Kartan visar hur mycket solenergi ditt tak kan producera under ett år, och det gäller både el och värme från solen. Värdena utgår från den del av taket som är gynsamt för solenergi, och vanligtvis använder man inte hela takytan, utan bara den del som motsvarar husets behov.
  • Klicka på din byggnad så ser du potentialen för solel och solvärme (kWh) uträknat ifrån schabloner. Färgskalan visar hur stor solinstrålningen är på olika delar av taket. Du har själv möjlighet att ändra storleken på installationerna genom att ändra ytan i informationsrutan.

Bra att tänka på!

  • Det är bra att vara medveten om att det inte är några exakta värden som anges i solkartan. Beräknade värden baseras på höjdmodell och statistiska data.
  • Grundkartan baseras på 2012 års värden vilket innebär att nya byggnader som tillkommit efter 2012 inte finns med i solkartan.
  • Tänk på att alltid kontakta samhällsbyggnadsförvaltningen innan du påbörjar ditt projekt för att ta reda på om det krävs bygglov för att installera solceller.

Kontakt

Klimat- och energirådgivare

Kjell Dävelid

Telefon: 0150-570 83, 0150-577 00 (kundtjänst)

Besök: Trädgårdsgatan 1, Katrineholm