/

Vikariera

Vad roligt att du är intresserad av att vikariera i Katrineholms kommun. Vi söker framförallt timvikarier till förskola, skola, fritidshem, äldreomsorg, hemtjänst och i våra kök. Att vikariera kan vara din väg in i arbetslivet och en möjlighet att bredda din kompetens.   Du lägger själv in vilka tider du är tillgänglig att arbeta och blir då bokad på arbetspass utefter behovet på respektive enhet, vilket gör att du kan kombinera ditt arbete som timanställd med exempelvis studier.  

Vikariera i förskola och skola

Vikariera i förskola

Vi har 25 kommunala förskolor och flera nya planeras inom den närmsta tiden. Katrineholm förskolor ska växa med 25 nya avdelningar. Spännande va? Följ med på resan du också! 

Vikariera i skola

Vi har tretton F-6-skolor med fritidshem, två högstadieskolor och fyra gymnasieskolor. Just nu planerar vi för flera nya skolor, bland annat en helt ny F-6-skola och en 7-9-skola. Samtidigt bygger vi ut flera befintliga grundskolor, utökar förskolan med 25 avdelningar och planerar för satsningar på gymnasieskolan.

Krav för att få vikariera i förskolor och skolor

 • Fyllt 18 år
 • Godkänt slutbetyg från lägst grundskola i ämnet svenska/svenska som andra språk eller motsvarande kunskaper i svenska språket
 • Giltig e-postadress
 • Mobiltelefon som kan skicka och ta emot sms
 • Utdrag ur belastningsregistret

Innan du gör en intresseanmälan måste du beställa ett utdrag ur polisens belastningsregister (blankett 442.5)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Det kan ta upp till 14 dagar att få utdraget. Du har rätt att själv öppna och ta del av uppgifterna i utdraget. Har du redan ett utdrag, får det inte vara äldre än åtta månader.

Skicka in en intresseanmälan

Om du är intresserad av att vikariera hos oss är du välkommen att skicka in en intresseanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du kan inte söka till en specifik förskola eller skola, utan din intresseanmälan gäller alla våra verksamheter. Det är en intresseanmälan och ingen garanti att vi har ett timvikariat som passar just dig. Du kallas till intervju ifall du uppfyller kraven på lämplighet och kompetens.

Kontakt vikarieförmedling förskola, skola, fritidshem: larknuten@katrineholm.se

Till intervjun ska du ta med ID-handling, betyg och utdrag från polisens belastningsregister. Alla handlingar ska vara i original.

Innan du kommer på intervju måste du ta del av en introduktion där vi berättar hur det är att arbeta i Katrineholms förskolor och skolor. Du får även veta hur tidsbokningssystemet TimeCare Pool fungerar. Under intervjun går vikariehandläggaren också igenom våra rutiner och regler.

Att vikariera i förskola och skola.pdfPDF

Vikariera inom vård och omsorg

Vi söker timvikarier till äldreomsorgen och funktionsstöd. Våra verksamheter omfattar särskilda boenden, hemtjänst, personlig assistans och socialpsykiatri, samt stöd till personer med funktionsnedsättning i alla åldrar. Verksamheterna finns både i och utanför centrala Katrineholm.

Vår uppgift är att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som exempelvis personlig hygien, gå promenad, fritidsaktiviteter, ge mediciner och även andra hushållssysslor som städa, tvätta och laga mat.

Vi behöver medarbetare som kan jobba dag, kväll, helg och natt. Personalen arbetar vaken eller sovande natt för att se till att bevara varje brukares individuella rutin och dygnsrytm.

Tystnadsplikt

Som anställd har du tystnadsplikt. Det innebär att du inte får tala om för någon utomstående vad du fått reda på när du arbetar tillsammans med dina brukare. Du får inte heller lämna ut uppgifter om brukaren till någon annan myndighet utan brukarens samtycke.

Skicka in en intresseanmälan

Om du är intresserad av att vikariera hos oss är du välkommen att skicka in en intresseanmälanlänk till annan webbplats. Du kan inte söka till en specifik verksamhet. Din intresseanmälan gäller alla våra verksamheter. 


 • Du har fyllt 18 år.
 • För att få dela ut medicin behöver du gå en webbutbildning och sedan göra ett kunskapstest hos ansvarig sjuksköterska.
 • För att arbeta som undersköterska behöver du ha en slutförd utbildning som motsvarar behörighet som undersköterska från omvårdnadsprogrammet. Du kan också ha någon annan utbildning som vi bedömer som likvärdig, till exempel barn- och fritidsprogrammet.
 • För tjänsten som vårdbiträde är det inget krav att du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du studerar inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller inom missbruk. Du kan också ha en annan utbildning på gymnasienivå som vi bedömer som likvärdig.
 • Det är positivt om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.
 • Det är bra om du har tidigare erfarenhet av att dokumentera.
 • För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • Grundläggande datorkunskaper.
 • Arbetet kan ibland vara tungt då det förekommer tunga förflyttningar och därför är det bra om du har god fysik.


De formella kraven är viktiga, men för oss är det också viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar. Du har ett positivt förhållningssätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus. I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

Vikariera i våra kök

Brinner du för att ge bra service? Varmt välkommen till mat och måltider! Vi jobbar aktivt med matglädje. Hos oss finns möjligheter att utvecklas. Som timanställd vikarie får du arbeta i flera kök och skaffa dig bred erfarenhet. Våra kök finns i förskolor, skolor och inom äldreomsorgen. Arbetsuppgifterna är traditionella köksuppgifter som planering, matlagning, disk och städning. Vi finns över hela Katrineholms kommun och du kan få vikariera på flera enheter där behov finns. Rekrytering sker fortlöpande.

Skicka in en intresseanmälan

Om du är intresserad av att vikariera hos oss är du välkommen att skicka in en intresseanmälanlänk till annan webbplats. Du kan inte söka till en specifik arbetsplats utan din intresseanmälan gäller alla våra kök. Du kan introduceras som vikarie på flera olika områden, utifrån de behov som finns.


 • Fyllt 18 år
 • Godkänt slutbetyg från lägst grundskola i ämnet svenska/svenska som andra språk eller motsvarande kunskaper i svenska språket.
 • Giltig e-postadress
 • Mobiltelefon som kan skicka och ta emot sms
 • Utdrag ur belastningsregistret

Din kompetens

 • Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från kök eller städ sen tidigare.
 • Körkort för personbil är bra men är inte ett krav för tjänsten.

Är du sugen på att vidareutveckla dig och läsa vidare? Här listar vi några förslag på utbildningar.

Gymnasienivå

Yrkeshögskolenivå