/

Vikariera

Vad roligt att du är intresserad av att vikariera i Katrineholms kommun. Vi söker framförallt timvikarier till förskola, skola, fritidshem, äldreomsorg, hemtjänst och i våra kök.


Att vikariera kan vara din väg in i arbetslivet och en möjlighet att bredda din kompetens. Du lägger själv in vilka tider du är tillgänglig att arbeta och blir då bokad på arbetspass utefter behovet på respektive enhet, vilket gör att du kan kombinera ditt arbete som timanställd med exempelvis studier.  

Vikariera i förskola och skola

Vikariera i förskola

Vi har 25 kommunala förskolor och flera nya planeras inom den närmsta tiden. Katrineholm förskolor ska växa med 25 nya avdelningar. Spännande va? Följ med på resan du också! 

Vikariera i skola

Vi har tretton F-6-skolor med fritidshem, två högstadieskolor och fyra gymnasieskolor. Just nu planerar vi för flera nya skolor, bland annat en helt ny F-6-skola och en 7-9-skola. Samtidigt bygger vi ut flera befintliga grundskolor, utökar förskolan med 25 avdelningar och planerar för satsningar på gymnasieskolan.

 • Humly (före detta Studentvikarie)

Humly förse Katrineholms förskolor, grundskolor och gymnasium med lärarvikarier.

Gör din ansökan till vikariepoolen här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ange "Vikariepoolen" i fritextsvaret i ansökan så prioriterar vi att kontakta dig så snart vi kan!

Kontaktperson på Humly

Lisa Nygren
Telefon: 0735-35 28 40
Mejl: people@humly.io

 • Pedagogpoolen

Gör din ansökan till pedagogpoolen här Länk till annan webbplats.

Vi anställer löpande och ser fram emot att läsa din ansökan! Pedagogpoolen samarbetar med Humly för rekryteringar, så ansöker du till Pedagogpoolen via länken hamnar du på Humlys hemsida.

Kontaktperson på Pedagogpoolen

Sara Sjögren
Telefon: 08-56 22 77 10
Mejl: rekrytering@pedagogpoolen.se

 • Lärarjouren

Gör din ansökan till lärarjouren här Länk till annan webbplats.

Vi anställer löpande och ser fram emot att läsa din ansökan! Lärarjouren samarbetar med Humly för rekryteringar, så ansöker du till Lärarjourenn via länken hamnar du på Humlys hemsida. 

Kontaktperson på Lärarjouren

Sara Sjögren
Telefon: 08-56 22 77 10
Mejl: rekrytering@lararjouren.se

Vikariera inom vård och omsorg

Vi söker timvikarier till äldreomsorgen och funktionsstöd. Våra verksamheter omfattar särskilda boenden, hemtjänst, personlig assistans och socialpsykiatri, samt stöd till personer med funktionsnedsättning i alla åldrar. Verksamheterna finns både i och utanför centrala Katrineholm.

Vår uppgift är att ge våra brukare en meningsfull, trygg och aktiv vardag. Vi arbetar utifrån varje brukares enskilda behov. Vi hjälper till med alla vardagsuppgifter som exempelvis personlig hygien, gå promenad, fritidsaktiviteter, ge mediciner och även andra hushållssysslor som städa, tvätta och laga mat.

Vi behöver medarbetare som kan jobba dag, kväll, helg och natt. Personalen arbetar vaken eller sovande natt för att se till att bevara varje brukares individuella rutin och dygnsrytm.

Tystnadsplikt

Som anställd har du tystnadsplikt. Det innebär att du inte får tala om för någon utomstående vad du fått reda på när du arbetar tillsammans med dina brukare. Du får inte heller lämna ut uppgifter om brukaren till någon annan myndighet utan brukarens samtycke.

Skicka in en intresseanmälan

Om du är intresserad av att vikariera hos oss är du välkommen att skicka in en anmälan till vår anmälan om timvikarier Länk till annan webbplats..

Introduktion

Här finns information om introduktion till dig som vikariera.


 • Du har fyllt 18 år.
 • För att få dela ut medicin behöver du gå en webbutbildning och sedan göra ett kunskapstest hos ansvarig sjuksköterska.
 • För att arbeta som undersköterska behöver du ha en slutförd utbildning som motsvarar behörighet som undersköterska från omvårdnadsprogrammet. Du kan också ha någon annan utbildning som vi bedömer som likvärdig, till exempel barn- och fritidsprogrammet.
 • För tjänsten som vårdbiträde är det inget krav att du är utbildad undersköterska. Det är meriterande om du studerar inom hälsa, sjukvård, beteendevetenskapliga ämnen, eller inom missbruk. Du kan också ha en annan utbildning på gymnasienivå som vi bedömer som likvärdig.
 • Det är positivt om du har erfarenhet av omvårdnadsarbete inom äldreomsorgen eller erfarenhet av arbete med personer med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.
 • Det är bra om du har tidigare erfarenhet av att dokumentera.
 • För att undvika missförstånd behöver du kunna uttrycka dig obehindrat på svenska i tal och skrift.
 • Grundläggande datorkunskaper.
 • Arbetet kan ibland vara tungt då det förekommer tunga förflyttningar och därför är det bra om du har god fysik.

De formella kraven är viktiga, men för oss är det också viktigt hur du är som person. För att kunna arbeta och trivas hos oss behöver du vara självständig och kunna ta stort eget ansvar. Du har ett positivt förhållningssätt och servicekänsla samt en förståelse och respekt för brukarens behov. Du behöver vara en person med stort engagemang för målgruppen och alltid ha brukaren i fokus. I våra arbetsgrupper ställer vi upp för varandra och därför söker vi dig som är en lagspelare och som har lätt för att samarbeta.

Vikariera inom vuxenutbildning hos Viadiakt

Vuxenutbildning, svenska för invandrare, studie- och yrkesvägledare med mera.

Ansök som vikarie till Viadidakt Länk till annan webbplats.