/

Fritidspedagog Valla skola

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor. Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”. Valla är en trivsam förort endast 10 minuters resväg från Katrineholm. Bygden erbjuder blandad natur med öppna åkrar och härliga skogar men det finns också affär, handelsträdgård och närproducerat i området. Valla är ett modernt villasamhälle uppbyggt kring en centrumbebyggelse av äldre typ. I samhället finns en F-6 skola där ca 25 pedagoger arbetar med drygt 200 elever. Skolan har en stor idrottshall och eleverna har även tillgång till en trevlig utemiljö som uppmuntrar till samvaro och lek. Valla skola är en skola på väg framåt, skolan satsar på att höja kvalitén i undervisningen genom ett tätt samarbete mellan pedagoger. Skolans pedagoger arbetar i ett kollegialt lärande och satsar mycket på digitalt lärande samt specialpedagogiska insatser. Vi erbjuder dig: - Möjlighet att vara med och utveckla nya arbetsmetoder - Moderna digitala verktyg - Pedagogisk lunch - Friskvårdspeng - Positiva och engagerade medarbetare Välkommen till oss!

Arbetsuppgifter

Du kommer arbeta på skolans fritidshem på morgonen och/eller eftermiddagen. På fritidshemmet kommer dina arbetsuppgifter vara att planera, genomföra, utvärdera och utveckla fritidshemmets verksamhet tillsammans med kollegor i arbetslag. Under skoldagen kommer du att arbeta som resurs på skolan. I det dagliga arbetet ingår att ge stöd till eleverna både i undervisningssyfte samt träning i det sociala samspelet. Till viss del handlar det om att genomföra undervisning som planerats av läraren samt att vara delaktig i planeringen av det dagliga arbetet. I tjänsten ingår att du samarbetar med andra kollegor i arbetslaget för att driva arbetet mot elevernas uppställda mål med elevens bästa i fokus.

Kvalifikationer

Examen som lärare i fritidshem eller fritidspedagog är avgörande. Vi söker dig som har genomgått utbildning till grundlärare med inriktning mot fritidshem alternativt fritidspedagogutbildning/behörighet att undervisa i fritidshem via lärarlegitimation. Vi lägger stor vikt i att kan att bygga förtroendefulla relationer i våra verksamheter, till både elever, kollegor samt vårdnadshavare, därför är en positiv människosyn nödvändig. Som person är du flexibel och tar gärna egna initiativ. Du ska kunna leda, motivera, skapa engagemang och delaktighet. Vi vill att du ska se barnets lärande i ett helhetsperspektiv under dagen. I ditt bemötande ska du vara positiv och lyhörd inför deras behov. Du behärskar det svenska språket i tal och skrift och har insyn i skolans och fritidshemmets styrdokument.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Vi behöver tillsätta tjänsten omgående.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: 2021-09-28
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Ann Frykman Wall, Rektor
Telefon: 0150-57396
E-post: ann.frykmanwall@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel Telefon: 0150 570 00

Sista ansökningsdatum: 2021-09-27

Ange referensnummer: C63480/2021

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Anställningsintervjuer görs löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.