/

Socialsekreterare till mottagningsgruppen

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, relationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. Socialförvaltningen ansvarar för biståndsprövningar, behandlingsinsatser enl socialtjänstlagen, familjerättsliga ärenden, ärenden/insatser enl LVU/LVM. Tillståndsgivning/tillsyn enl alkohollagen samt handläggning enl skuldsaneringslagen.

Arbetsuppgifter

En utav våra socialsekreterare i mottagningsgruppen går nu vidare mot nya äventyr så nu söker vi dig som är en erfaren socionom och som är intresserad av att arbeta tillsammans med oss på socialförvaltningen i Katrineholm. Som socialsekreterare i mottagningsgruppen ansvarar du för att ta emot inkommande ansökningar och anmälningar, göra skyddsbedömningar och förhandsbedömningar. I arbetet ingår även att samverka med andra aktörer både internt och externt. Socialförvaltningen har en väl utbyggd och fungerande öppenvård som ger möjlighet till kvalificerade och individuella lösningar på hemmaplan. Vår ambition är att använda evidensbaserade metoder för så väl utredning som behandling. Vi arbetar efter ett systemteoretiskt förhållningssätt där vi utgår från varje enskild person och dennes nätverk.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen och har erfarenhet av mottagningsarbete inom myndighetsutövning med inriktning barn och ungdom. Du ska även ha goda kunskaper om aktuell lagstiftning och dokumentation. Du har goda kunskaper i och erfarenhet av systemteori och BBIC. För tjänsten gäller att du är lyhörd och flexibel och har lätt för att samarbeta med andra. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och egenskaper som initiativförmåga, flexibilitet samt att du är strukturerad och ansvarstagande. B körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande under rekryteringsprocessen.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Johanna Säfström, Enhetschef
Telefon: 0150-577 90

Anna Bergström, Verksamhetsledare
Telefon: 0150-569 83

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2019-08-25

Ange referensnummer: C29710/2019

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Facklig företrädare: Nås via Kommunens växel 0150-570 00