/

Järvenskolan Södra söker lärare i slöjd gärna i kombination med annat ämne

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”. Järvenskolan Södra är möjligheternas skola, där nytänkande och tradition möts. Vi har en stabil, stark och kunnig medarbetargrupp och du kommer till en arbetsplats med erfarna och engagerade kollegor. Vårt mål är att alla elever ska fortsätta uppleva skolan som en trygg miljö att vara i, att det är god stämning, att de får studiero på lektionerna och att vi har ett gott klimat. .

Arbetsuppgifter

Järvenskolan Södra befinner sig i en spännande utvecklingsfas där vi tillsammans med Järvenskolan Tallås bygger framtidens skola här på Järvenområdet. Vi genomgår också ett omfattande utvecklingsarbete inom ramen för samverkan Bästa skola. I samverkan med Skolverket är målet att elevernas resultat ska förbättras. I vårt utvecklingsarbete ingår bland annat att utforma en skola med stark kultur av kollegialt lärande och ämnesövergripande arbetssätt. Skolan deltar i Läslyftet. Förstelärare och arbetslagsledare utvecklar tillsammans med rektor lärares lärande. Från höstterminen 2019 har vi nu gemensam rektor tillsammans med Järvenskolan Tallås. Två skolenheter kommer bli en och vi ser över samarbetena mellan skolorna Vi söker en lärare som ska undervisa i textilslöjd samt eventuellt annat ämne också. Du har ett delat mentorskap med en kollega i någon av våra klasser. Vi har årskursansvariga skolmentorer för samverkan mellan hem och skola. Du ingår i ett av våra arbetslag. Du deltar löpande i skolans arbetsplatsträffar, arbetslagsmöten och ämnesträffar samt bidrar till ett gott klimat och en positiv utveckling av Järvenskolan Södras undervisning och övriga verksamhet.

Kvalifikationer

Vi vill att du som söker har en lämplig pedagogisk högskoleutbildning och lärarlegitimation. Dokumenterad erfarenhet inom läraryrket krävs. Du ska vara väl förtrogen med skolans styrdokument. Du arbetar bra ihop med andra människor, är lyhörd och delar med dig av kunskaper. I ditt ledarskap motiverar och leder du på ett samtidigt ödmjukt och tydligt sätt. Du skapar engagemang och delaktighet både bland elever och kollegor. Du vågar tänka nytt och delar gärna med dig av idéer som kan leda oss till gemensamma goda resultat.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Urval och intervjuer sker fortlöpande.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: 2019-10-07
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Magdalena Norin, Rektor
Telefon: 0150-574 09

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2019-08-23

Ange referensnummer: C30183/2019

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.