/
/

Glädjespridande drift- och arbetsledare till Sportcentrum

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Service- och teknikförvaltningen är Katrineholms kommuns gemensamma service- och tjänsteleverantör. Vi är cirka 240 medarbetare som arbetar för att Katrineholm ska nå sin vision om Läge för liv & Lust. Vi ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av tjänster inom: måltid, livsmiljö, kommunikation, aktiv fritid och service. Förvaltningens medarbetare drivs av stort engagemang och kundfokus - varje dag utför vi tjänster som både invånare och medarbetare i kommunen värderar högt. Sportcentrum som är en av sju enheter i service-och teknikförvaltningen, ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av kommunens idrotts- och fritidsanläggningar. I Katrineholm värderas och prioriteras det lokala föreningslivet högt. Förutsättningarna för idrott och fritid är goda, Katrineholms Sportcentrum är en av Sveriges största samlade sportanläggningar och ett av kommunens största besöksmål. Här finns möjlighet att utöva mer än hälften av alla idrotter som i dag finns registrerade hos Riksidrottsförbundet. Detta märks inte minst på det stora antal läger, turneringar och uttagningar till landslag som äger rum här. Vi söker nu en drift- och arbetsledare till Sportcentrums idrottsarena Backavallen. På Backavallen utövas bland annat friidrott, fotboll, bandy, konståkning och ishockey. Just nu sker stora förändringar på Backavallen då vi bygger en helt ny energieffektiv ishall, som förväntas stå klar i oktober i år. Den nya ishallen skapar utrymme för ännu fler vintersporter, event och upplevelser. En nybyggnation av serviceutrymmen för personal och kunder kommer även att starta under våren 2021. Nu söker vi efter dig som vill vara en del av utvecklingen på Backavallen!

Arbetsuppgifter

I rollen som drift- och arbetsledare kommer du fylla en viktig funktion för att både drifta anläggningen och för att arbetsleda arbetet på Backavallen. I din roll som driftledare ingår bland annat: - drift, skötsel och underhåll av fastighetstekniska system - analys och optimering av energifunktioner - ansvar för att energiförsörjningen samt tekniken fungerar och följs upp Fokus i din roll som arbetsledare kommer att vara att leda och planera arbetet och att vara del i att skapa ett team med fokus på samarbete och service. Arbetsgruppen består av sex medarbetare inklusive dig själv. Du kommer bland annat: - Planera, leda och fördela arbete i verksamheten - Hantera bemanning, schemaläggning och vikarieanskaffning - Ansvarsfördelning för god ordning på arbetsplatsen - Ansvara för kundkontakt (både interna och externa) - Vara delaktig i budgetarbete, vid inköp och ekonomisk uppföljning - Medverka till att nyanställda/praktikanter inskolas och får kunskap i arbetsplatsen Du kommer även att vara aktiv i den dagliga verksamheten med sysslor som grönytehantering och isvård. Som stöd i ditt arbete har du nära kontakt med arbetsledare i Duveholmshallen (som också tillhör Sportcentrum), kommunens föreningsservice samt enhetschef. Du har också ett nära samarbete med fastighetsansvariga på förvaltningen. Du kommer ha en viktig roll i utvecklingen av Backavallen som är en del av kommunens satsning för att bli en attraktiv besöksplats och du kommer ha stor möjlighet att påverka verksamheten!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning inom VVS och kyla eller andra likvärdiga utbildningar. Vi ser att du har goda kunskaper och erfarenhet inom energitekniska system och på ett självständigt sätt kan analysera och bedöma olika åtgärder i och för verksamheten. Du har erfarenhet av arbetsledning i någon form samt gärna ledarskapsutbildning. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt B-körkort. Som person ser vi att du är nyfiken och modig. Du har ett strukturerat arbetssätt som innebär att du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt samt att du bygger strukturer som även andra kan arbeta utifrån. Du kommer med idéer och tankar till nya arbetssätt och är inte rädd för att testa dem i praktiken. Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du trivs med att samordna grupper och blir snabbt en referenspunkt för andra vilket bidrar till att du skapar engagemang och delaktighet. Du arbetar bra med andra människor och tycker att det är viktigt att uppmärksamma andras synpunkter och kompetens samt ge dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med dig av din kunskap där du ser att den behövs. Vi ser gärna att du har ett intresse för idrott och fritidsliv vilket kan ge dig bättre förutsättningar och förståelse för önskemål från föreningar och medborgare. Varmt välkommen med din ansökan!

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: September eller enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Britt Fredriksson, Enhetschef
E-post: britt.fredriksson@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås via kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2020-08-02

Ange referensnummer: C39755/2020

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.