/

Socialförvaltningen söker familjestödjare

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Socialförvaltningen stödjer enskilda och familjer med sociala problem. Det kan handla om ekonomiska problem, missbruk, relationer och familjejuridiska frågor. Verksamheten regleras av ett antal lagar. Socialförvaltningen ansvarar för biståndsprövningar, behandlingsinsatser enligt socialtjänstlagen, familjerättsliga ärenden, ärenden/insatser enligt LVU/LVM. Tillståndsgivning/tillsyn enligt alkohollagen.

Arbetsuppgifter

Som familjestödjare i multiteamet arbetar du på enheten Förebyggande och resurs med socialförvaltningens insatser i hemmiljö. Tillsammans med dina kollegor ger du praktiskt och pedagogiskt stöd till familjer med barn 0-17 år. Multiteamet erbjuder stödjande samtal samt pedagogisk vägledning kopplat till vardagsaktiviteter i hemmet för att ge föräldrar och barn verktyg i samspel och kommunikation. Det kan också innebära konkret stöd med praktiska saker, till exempel hur man lagar mat till barnen, rutiner för sänggående eller att ge vägledning till andra samhällsfunktioner. Målet är att familjen efter insatsen klarar sig utan stöd. Multiteamet har ett nära samarbete med andra professioner inom socialförvaltningen och insatserna planeras tillsammans med familjen på uppdrag av socialsekreterare. Multiteamet erbjuder värdefulla insatser i familjers förändringsarbete. Hos oss kommer du bidra med din kompetens för att tillsammans med familjer upptäcka och stärka deras egna resurser i syfte att barn och ungdomar ska må bra. Vi erbjuder kontinuerlig handledning och möjlighet till kompetensutveckling för att du ska kunna utvecklas inom yrkesrollen. Vi har ett systemteoretiskt förhållningssätt och arbetar med kvalitetsutveckling för att ge våra familjer bästa möjliga förutsättningar till ett självständigt liv.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med vårdinriktning eller annan utbildning och erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig. Det är meriterade med utbildning och erfarenhet av psykosocialt förändringsarbete inom målgruppen. Du är väl förtrogen med de handläggningskrav och den lagstiftning som styr verksamheten, samt att du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift. Du är van att använda datorn som ett arbetsredskap för journalskrivning med mera. Arbetet innebär många kontakter, därför är det viktigt att du har förmåga att vårda och bygga goda relationer. Kommunikativa färdigheter, samarbetsförmåga och gott bemötande är viktigt. För att vara framgångsrik i arbetet ska du vara trygg i din yrkesroll och kunna möta alla slags människor i behov av stöd. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker och god förmåga att bygga relationer. Då arbetet innebär arbete med barn och ungdomar begär vi att du visar upp utdrag ur polisens belastningsregister. Arbetstiden är förlagd dagtid, kväll samt helg. B-körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Tillträde sker enligt överenskommelse. Urval sker löpande under rekryteringsprocessen. Provanställning tillämpas. Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0150-570 00.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Anne Johansson, Enhetschef
Telefon: 0150-576 99

Facklig(a) företrädare

Sista ansökningsdatum: 2021-09-26

Ange referensnummer: C61888/2021

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.