/

Familjehemssekreterare

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Välkommen till Socialförvaltningen, en arbetsplats där vi satsar på kvalitet och utveckling. Det gör vi bland annat genom utökade resurser och fokus på en bra arbetsmiljö. I vårt jobb ingår att stödja socialt utsatta människor, enskilda personer och familjer. Idag har vi två avdelningar, myndighet och öppenvård. Vi har även en stab som är serviceorgan till våra avdelningar. Som anställd i Katrineholms kommun får du friskvårdsbidrag och flexibel arbetstid där du själv prioriterar och planerar arbetet. Uppdraget innebär eget ansvar men också möjligheter till god uppbackning från ledning och arbetskamrater. I närheten av arbetsplatsen finns promenadstråk, motionsspår, badplats, simhall och gym. För dig som pendlar finns det bra kommunikationer samt parkeringsplats för personal nära kontoret. Som familjehemssekreterare är du placerad på enheten barn och familj som idag består av 20 stycken medarbetare som arbetar med myndighetsutövning i arbetsområdena placerade barn och unga samt familjerätt. På enheten finns en kunnig administratör som avlastar och ger stöd i det administrativa arbetet, det finns en verksamhetsledare som leder arbetet och hjälper handläggarna i svåra frågor. Hos oss finns en öppen atmosfär där vi lyfter upp och ser varandra. Kommer du till oss kommer du att märka att vi är en engagerad arbetsgrupp som verkligen brinner för att hjälpa barn som inte kan bo kvar hemma.

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att du har huvudansvar för att rekrytera, utreda och kontinuerligt stödja och handleda familjehem. Du är ett viktigt stöd för familjehemmen både inför och under pågående placering. Vi erbjuder dig arbete i en engagerad och kunnig personalgrupp. Som familjehemssekreterare utbildar du familjehemmen i "Ett hem att växa i". Vi ingår i SkolFam. Hos oss har du tillgång till handledning med extern handledare.

Kvalifikationer

Vi ser att du som söker ska ha socionomexamen och vara väl förtrogen med gällande lagstiftning inom arbetsområdet. Har du tidigare erfarenhet av myndighetsutövning inom socialtjänst med fokus på familjehemsvård och barn och unga är det en styrka. Eftersom vi sätter fokus på samarbete och samverkan vill vi att du har lätt att samarbete med andra men också förmågan att arbeta självständigt och fatta egna beslut. Ibland förändras förutsättningar snabbt och därför behöver du vara en god planerare och kunna hantera förändringar. Det är viktigt att du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, särskilt då uppdraget innebär att möta många olika människor med olika förutsättningar. Vi sätter stort värde på den som är engagerad och har ett driv för barn och unga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Körkort är ett krav.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Jessica Zingmark, Enhetschef
Telefon: 0150-569 68 from v 34
E-post: jessica.zingmark@katrineholm.se

Leila Gustavsson, Verksamhetsledare
Telefon: 0150-575 38
E-post: leila.gustavsson@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Eva Carlsson, Vision
Telefon: 0150-575 18

Elin Mether, SSR
Telefon: 0150-568 16

Sista ansökningsdatum: 2019-08-31

Ange referensnummer: C30018/2019

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Provanställning kan komma att tillämpas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.