/

Engagerad förskollärare till Asplundens förskola

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”. Vill du arbeta i en liten förskola med stora utvecklingsmöjligheter? Asplundens förskola ligger i en naturskön miljö i Sköldinge och tillhör område Syd. Förskolan består av två avdelningar; Eken med barn 1-3 år och Björken med barn 4-5 år. Vi är en liten förskola med stora mjöligheter att samarbeta mellan avdelningarna. För att ge pedagogerna bästa möjliga förutsättningar till utveckling av verksamheten har vi handledning av pedagogista för båda arbetslagen varannan veckan där pedagogerna möts och diskuterar pedagogiska frågor. En eftermiddag i veckan möts pedagoger från Asplunden och Häringe förskola i nätverk i ledning av vår pedagogista. Som förskollärare på Asplunden har du stort inflytande över verksamheten. Du driver och utvecklar det pedagogiska arbetet tillsammans med dina kollegor. Vårt stora fokus ligger på att utveckla den pedagogiska miljön och arbeta projektinriktat med pedagogisk dokumentation till hjälp. Förra året byggde vi upp bibliotek på förskolan för att ytterligare gynna barns språkutveckling. Förskolan delat i forskningsprojektet Fundif som forskar kring undervisning i förskolan utifrån olika pedagogiska teorier. Vi kan erbjuda dig: -Pedagogiska nätverk -Tillgång till pedagogista -Förste förskollärare på förskolan -Arbetskläder och egen ipad som arbetsverktyg -Pedagogiska måltider Varmt välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Du arbetar tillsammans med barnen, pedagogerna och vårdnadshavarna för att skapa en pedagogisk verksamhet som är trygg, rolig och lärorik. Du använder pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att följa upp och utveckla verksamheten.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen. Nyexaminerad eller några års erfarenhet i yrket. Det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta med andra människor på ett lyhört sätt. I förskolan möter vi många olika människor och därför är service viktigt för oss. Att du har drivkraft, vilja och förmåga att hjälpa och se andra och visa empati. I förskolans arbete krävs det att du kan ta initiativ till nya förslag och arbetssätt samt sätta igång aktiviteter och uppnå önskat resultat. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du ser möjligheter i förändringar. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker samt agerar professionellt i svåra situationer

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde:
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: 2020-01-01
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Emma Rask, Rektor
Telefon: 0150-488860
Mobil: 070-6637763
E-post: emma.rask2@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2019-10-31

Ange referensnummer: C31870/2019

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.