/

Engagerad förskollärare till Häringe förskola

Arbetsplatsen

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss! Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”. Häringe förskola ligger ca 15 km öster om Katrineholm väg 57 mot Flen. Förskolan består av 9 avdelningar som vi organiserar i tre arbetslag. Arbetslaget Stjärnan består av fyra avdelningar med barn 1-3 år, Lagunen består av tre avdelningar med barn 3-4 år och Anemonen består av två 5 års avdelningar. Förskolan har stora ytor utomhus som vi kommer att utveckla till fler spännande lärmiljöer. Inomhus förändras lärmiljöerna utifrån barnens intressen och behov. Vi har ett projektinriktat arbetssätt med pedagogisk dokumentation som verktyg för att synliggöra och driva arbetet framåt. På förskolan har vi byggt upp ett gemensamt bibliotek för att stimulera och utveckla barnens kommunikation och språkliga medvetenhet. Alla arbetslag har gemensam reflektionstid samt nätverksgrupper som leds av pedagogista. Just nu lägger vi stort fokus på undervisning. Förskolan är också delaktig i Fundif, ett samarbete med Malmö universitet och dess forskare. Projektet fokuserar på undervisning i förskolan och pågår under tre år. Vår utgångspunkt i vårt värdegrundsarbete är att skapa goda relationer. Det är därför viktigt att du ser barn och vuxna som kompetenta och visar tilltro till deras förmåga. Tjänsten ställer stora krav på lyhördhet, flexibilitet och ett nära samarbete med vårdnadshavare. Som förskollärare arbetar du 37 av 40 timmar i barngrupp. Vi kan erbjuda dig: - Pedagogiska nätverk - Implementering av forskningsprojektet Fundif - Mentorsår med erfaren handledare för nyexaminerade förskollärare - Pedagogista i området - Arbetskläder, friskvårdsbidrag och personlig lärplatta - Pedagogiska måltider - Fyra kompetensutvecklingsdagar om året

Arbetsuppgifter

Leda och utveckla undervisning i ditt arbetslag. Följa och analysera barnens lärande utifrån pedagogisk dokumentation.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen. Nyexaminerad alternativt några års erfarenhet av arbete som förskollärare. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter i ditt arbetssätt när förutsättningarna förändras. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt. Du ser möjligheter i förändringar och agerar prestigelöst för att främja utveckling och fortsatt arbete. Du är lugn, stabil och kontrollerad i stressituationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv på situationer och fokuserar på rätt saker. Du agerar professionellt i svåra situationer och anpassar ditt agerande till situationen. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och utvecklar relationer.

Detaljer

  • Arbetsform: Tillsvidareanställning
  • Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs
  • Omfattning: Heltid
  • Löneform: Månadslön
  • Tillträde: eller enligt överenskommelse.
  • Varaktighet: Tillsvidare
  • Tillträde: 2020-01-01
  • Antal platser: 1

Kontaktperson(er)

Emma Rask, Rektor
Telefon: 0150-488860
Mobil: 070-6637763
E-post: emma.rask2@katrineholm.se

Facklig(a) företrädare

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel Telefon: 0150-570 00

Sista ansökningsdatum: 2019-10-31

Ange referensnummer: C31866/2019

Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas. Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.