/

Jobba i skolan

I Katrineholms skolor arbetar vi för ett levande lustfullt lärande där varje dag genomsyras av vår värdegrund, respekt, öppenhet, tydlighet och tillit. Vi har 15 kommunala grundskolor, varav 13 är F-6-skolor med fritidshem, samt 4 fyra gymnasieskolor.

Just nu planerar vi för flera nya skolor, bland annat en helt ny F-6-skola och en 7-9-skola. Samtidigt bygger vi ut flera befintliga grundskolor, utökar förskolan med 25 avdelningar och planerar för satsningar på gymnasieskolan. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Då kan du kika på de här filmerna som gjorts i våra verksamheter

Jobba och ta lärarexamen samtidigt

Är du intresserad av att studera och ta lärarexamen samtidigt som du arbetar? Då ska du söka verksamhetsintegrerad lärarutbildning. Det är ett unikt koncept som skolhuvudmännen i regionen runt Mälardalens högskola tagit fram för att rekrytera fler lärare och samtidigt utveckla en ny form av lärarutbildning. Du kan kombinera dina studier med arbete och få lön under tiden.

 

Du som vill studera på grundlärarprogrammet, grundskolans årskurs F-3 på Mälardalens högskola.

Du som redan har en fast- eller visstidsanställning i grundskolan, men som saknar lärarexamen.

Du kombinerar dina studier med arbete som lärare i Katrineholms kommun och får lön under hela studietiden. Anställningen består av 50 procent undervisning på skolan och studiefart 50- 75 procent verksamhetsintegrerade studier. Efter examen kan du ansöka om lärarlegitimation. Under din studietid är du knuten till samma skolhuvudman (skola inom Katrineholms kommun). Sedvanligt anställningsavtal skrivs och förnyas årsvis under förutsättning att du klarar dina studier och klarar dina åtaganden i skolan.

Om du vill veta mer kan du gärna kontakta verksamhetschef Birgitta Dahlbeck 0150-572 71 eller HR-konsult Sarah Bijelonja 0150-572 83.

Filmer från Katrineholms skolor

Följ Katrineholms skolor på youtube.