Välkommen till vårt språkcafé!

Kaffekopp och smörgås

På Café Luvan i Värmbol samlas nysvenskar och volontärer en gång i veckan för att träna på det svenska språket och fika tillsammans. Vi har valt att kalla det för ”språkcafé”.

Viadidakts språkcafé välkomnar alla nysvenskar och volontärer för att ta en fika och samtala under avslappnande former. Det är ett utmärkt sätt att lära känna nya människor och ha en trevlig stund tillsammans!

Bli volontär

Vi söker och välkomnar hela tiden nya volontärer. Är du intresserad av att ta en fika med personer som vill bli bättre på det svenska språket? Då är det dig vi söker!

5 goda skäl att vara med på vårt språkcafé

  1. Du blir bjuden på hembakat fika vid varje träff.
  2. Du lär känna nya människor och kan få nya vänner, både nysvenskar och andra volontärer.
  3. Du gör en god gärning för någon annan.
  4. Du känner dig uppskattad och behövd för din insats.
  5. Du får lära dig nya spännande saker om andra kulturer.

Så går det till

Du välkomnas av vår personal på Café Luvan och blir serverad hembakat fika. Därefter delas du in i en mindre grupp och tillsammans med de andra i gruppen bestämmer ni vad ni vill göra.

Spela spel, gå en promenad, lek eller bara samtala

Kanske är du arbetslös, föräldraledig eller pensionär? Vårt språkcafé är avslappnat och villkorslöst. Varför inte ta med dina barn, barnbarn eller vänner? Vi har leksaker och spel som ni kan använda. Eller varför inte gå en uppfriskande promenad tillsammans?

Förväntningar på dig

Vi har bara ett krav - du ska ha svenska som modersmål eller vara duktig på svenska. Vi träffas en timme en gång i veckan men du förbinder dig inte att vara med på alla träffar, utan kommer på de träffar du kan.

Träffar under 2018

Jämna veckor på torsdagar klockan 14:30-15:30 samt ojämna veckor på torsdagar klockan 10:15-11:15. Kom de torsdagar du kan, ingen föranmälan behövs.

Just nu har språkcafét sommaruppehåll.

Adress

Du hittar oss på Dalvägen 13A i Värmbols bruksområde i Katrineholm. Sväng in mellan de två fotbollsplanerna och följ skyltningen rakt fram hundra meter.

 

Varmt välkommen till oss på Viadidakt - Café Luvan!

Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*