1 juni 2017

Nyexaminerade sjuksköterskor firades med tårta

Två unga män och en kvinna fikar i en trädgård. Foto:Jenny Henriksson

Efter tre års studier kunde idag äntligen Erik Lundell, Selma Hasukic och Erik Palm fira sin sjuksköterskeexamen. I en solig trädgård utanför Kullbergska huset stod kaffe och tårta uppdukat.

Alla tre har läst sjuksköterskeprogrammet vid Mälardalens högskola i Eskilstuna. Några dagar i veckan har de åkt till Eskilstuna för att delta på föreläsningar, men stora delar av sina studier har de genomfört i Campus Viadidakts lokaler i Kullbergska huset.

– Vi har ofta setts här på Viadidakt. Det har varit allt ifrån tentaplugg och grupparbeten till att skriva uppsatser, säger Erik Lundell.

Jobben väntar redan

De nyexaminerade sjuksköterskorna får ingen tid att pusta ut efter sina studier. Erik Lundell kommer återgå till sin gamla arbetsplats Karsudden, men i sin nya roll som sjuksköterska. Selma Hasukic och Erik Palm har fått jobb på Kullbergska sjukhuset.

Ett tillgängligt campus

Campus Viadidakt har varit till stor nytta för studenterna. En av de viktigaste aspekterna som de lyfter fram är att det är väldigt tillgängligt eftersom de har haft tillgång till lokalerna alla dagar i veckan. Mycket hjälp har de också fått av Viadidakts administratör Britt-Inger Karlsson som hjälper Viadidakts högskolestudenter med bland annat bokning av lokaler.

– Det är ett fint hus och vi har trivts jättebra. Det har sin charm med gamla lokaler, det knarrar och knakar lite men det är betydligt roligare att sitta här än i ett bibliotek, säger Erik Lundell och de andra instämmer.

Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*