21 augusti 2017

Elever hälsades välkomna till höstens studier

Viadidakts rektor står på scenen och pratar inför flera elever

I måndags och tisdags introducerades nya och gamla elever som ska läsa grundläggande eller gymnasial vuxenutbildning på Viadidakt under hösten.

På måndagsmorgonen fylldes Safiren i Katrineholm med förväntansfulla elever som hade samlats för att delta på introduktionsdagen för höstterminen. Viadidaktnämndens ordförande Gunilla Magnusson (S) inledde med att presentera hela Viadidakts verksamhet. Därefter tog rektor Birgitta Åberg Andersson över ordet och hälsade alla elever välkomna och berättade om Viadidakts vuxenutbildning.

Rundvandring med information

Introduktionen följdes sedan med en rundvandring i Vita och Röda huset där elevernas lektioner i Katrineholm kommer hållas. På rundvandringen gjordes några stopp vid olika stationer där eleverna bland annat fick information om studieekonomi, IT-konton och studie- och yrkesvägledning.

Monica berättar om studie- och yrkesvägledning inför en grupp elever i ett klassrum
Monica Karlsson och Helena Lingmar, två av Viadidakts studie- och yrkesvägledare, informerade eleverna om vägledning i frågor om utbildning och arbete.

Diskuterade studieteknik

På tisdagsmorgonen var det även dags för eleverna i Vingåker att introduceras för den nya terminen. Upplägget för introduktionsdagen var densamma som i Katrineholm och eleverna fick en rundvandring på Åbrogården där undervisningen kommer att ske.

I en av salarna fick eleverna tips och idéer om studieteknik av specialläraren Elisabeth Sundin. Eleverna fick diskutera med varandra om hur och när på dagen de tänker ägna åt sina studier. 

- Jag tänker plugga på kvällen, säger en elev, medan en grupp killar berättar att de tänker studera direkt efter lektionerna.

Flest sökanden till Katrineholm

Totalt har 315 personer sökt till Viadidakts platsbundna utbildningar för höstterminen 2017. De flesta kommer ha Katrineholm som studieort. För de elever som valde att börja förra veckan väntar nu 20 veckors studier.

Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*