19 september 2017

Campus Viadidakt öppnade upp för studieintresserade katrineholmare

En grupp besökare sitter i en sal och lyssnar på information

Hur är det att plugga på högskola eller universitet? Vad innebär distansstudier och hur ansöker man till en högskoleutbildning? Detta och många andra frågor fick personerna som besökte Campus Viadidakts informationskväll, svar på.

I måndags anordnades en informationskväll om universitets- och högskolestudier i Campus Viadidakts lokaler i Kullbergska huset i Katrineholm. Besökarna möttes av goodie-bags fyllda med broschyrer om sökbara eftergymnasiala studier och annan matnyttig information för den som vill läsa en högre utbildning.

Studenter från campus informerade

Under kvällen kunde besökarna ställa frågor och prata med två av Campus Viadidakts studenter, Therese Bergstrand och Stephanie Ochoa, som läser förskollärarprogrammet. Utbildningen ges på distans av Karlstads universitet.

– Jag är verkligen sugen på att börja läsa till förskollärare. Jag måste bara bli färdig med det jag pluggar nu, förklarar Micaela Björson som har valt att komma till informationskvällen för att kunna prata med förskollärarstudenterna.

Två nuvarade studenter, Viadidakts administratör och en besökare står och konverserar

Passerkortet öppnar för flexibilitet

I en av salarna informerade Viadidakts studie- och yrkesvägledare Lise Olsson om hur man ansöker till högskola och universitet och om vilka utbildningsanordnare som finns nära Katrineholm. Därefter presenterade Lena Rosenberg, samordnare för högre studier, vad Campus Viadidakt kan erbjuda för service.

– Även på helger kan man sitta här och plugga i våra lokaler. Man kommer alltid in med passerkortet.

– Det visste inte ens jag, det är ju jättebra, avbryter Stephanie och lyser upp.

Vill plugga och starta eget

Mattias Timmrud har kommit till informationskvällen för att se vad Campus Viadidakt kan erbjuda för kurser att läsa på distans. Han är på jakt efter en utbildning som kan vara till nytta inför sitt kommande entreprenörskap.

– Jag håller på att starta eget. Företaget ska syssla med eventanordning inom hälsa, kultur, nöje och musik. Jag är inne på att kanske läsa något inom marknadsföring eller produktion, säger Mattias.

Kille står i en lektionssal

Informationskväll även i Vingåker

Det är inte bara katrineholmarna som får chansen att lyssna på information om eftergymnasiala studier på hemmaplan. På torsdag kommer även Campus Viadidakt i Vingåker att öppna upp för en liknande informationskväll om universitets- och högskolestudier.

– Vi hoppas att fler ska få upp ögonen för vårt campus och känna till att man kan plugga högre studier på hemmaplan, säger Lena och hoppas att campuset på Åbrogården i Vingåker också kommer att besökas av många studieintresserade Vingåkersbor.

Samordnare Lena Rosenberg står i lektionssal med besökare i bakgrunden

Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*