20 oktober 2015

Suveränt att plugga på hemmaplan!

Att kunna plugga till lärare på hemmaplan är helt suveränt utbrister fyra av de nya högskolestudenterna som vi träffar på Campus Viadidakt i Åbrogården. I snart två månader har de varit igång med studierna via Karlstads universitet. Nu har de knappt tre år framför sig.

Bild på två lärarstudenter bakifrån. Längst fram syns skärm och kamera på telebildanläggning.

Den bleka höstsolen strålar in genom fönstren, utanför flyter Vingåkersån stillsamt förbi och på borden blandas böcker, anteckningar, bärbara datorer med urdruckna kaffemuggar från husets café.

-Vi träffas alltid här på torsdagar när det är föreläsningar men även andra dagar i veckan när vi grupparbetar. Jag och Rebecca brukar samåka hit, vi bor båda i Katrineholm berättar Annicka Tengquist. Det funkar jättebra med distansutbildningen här, att långpendla till ett universitet eller flytta är inte möjligt om man har familj och ett jobb som man inte kan bara kan avveckla så där menar både Annicka och Rebecca Lindholm.

Varje torsdag är det föreläsningar och diskussioner via telebild med lärarna som finns på universitetet.
-Det kändes lite krystat i början med tekniken, berättar Rebecca och syftar på telebildanläggningen med sin kamera, mikrofon och storbildsskärm.
-Ja även lärarna var ovana i början men det gick rätt fort att bli van. Det är ju som att använda Skype fyller de andra snabbt i.

Några av de åtta studenterna bor i Katrineholm, någon i Trosa men de flesta i Vingåker. Elin Bäckström är en av dem som har nära till plugget.
-Vi behöver få rummet ljudisolerat, för när vi grupparbetar är vi så högljudda att de andra eleverna klagar på oss skrattar lärarstudenterna.

TEXT OCH BILD: Robert Davidsson

 

Skicka ett tips om sidan till någon
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*

Mer information

På Campus Viadidakt i Åbrogården finns lokaler, teknik och service för studenter på högskolenivå. Läs mer om Campus Viadidakt.

En ny grupp av programmet grundskolans årskurs 4-6 (240 hp) planeras starta hösten 2016 i Vingåker. Ansökningsperiod är 15 mars till 15 april.