Intervjuer med mässans utställare

68 utställare deltog på 2010 års jobb- och utbildningsmässa på Safiren i Katrineholm den 17 mars. Det var mycket folk och värdarna hade fullt upp med att informera om just deras utbildningar och framtidsmöjligheter. Vi pratade med tre av årets utställare om vad de tycker om mässan och vad som är speciellt med deras utbildningar.

Har ni haft många besökare? Är ni med på många mässor? Varför ska man studera hos er?

Broby Grafiska

utställare 

Ja, vi har haft en hel del intresserade och det märks att många är studiemotiverade. Vi är bara med på några mässor, till exempel i Malmö och Karlstad. Man borde studera hos oss för att det är en bra utbildning och att det ger en bra kontakt med branschen. Det är goda chanser till att man kan få ett bra jobb efter utbildningen.

Luleå Tekniska universitet

Luleå montern

Vi har inte haft speciellt många besökare, det kan bero på att inte så många vill studera så långt upp i landet. Vi är med på många mässor, alla vi får en inbjudan till. Vissa kurser finns bara i Luleå, till exempel rymdvetenskap och rymdteknik. Annars finns många av utbildningarna på andra ställen i Sverige. Men gillar man snö, kyla och vinter så är Luleå en jättebra stad att plugga i.

Linnéuniversitetet

Ja, vi har haft många besökare. Hittills i år har vi varit med på ett 50-tal mässor runt om i landet. Man borde välja Linnéuniversitetet för att det finns många utbildningar att välja bland. Växjö och Kalmar där utbildningarna hålls är båda vackra städer och det är ett bra studentliv.

Skicka ett tips om sidan till någon
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*