Röster från några av mässbesökarna

Det var många personer som hade tagit sig till Safiren i Katrineholm för att besöka Viadidakts jobb- och utbildningsmässa. Majoriteten av besökarna var ungdomar med förhoppningar om den perfekta utbildningen. Vi har pratat med sju av de yngre besökarna och vad de har för planer inför framtiden.

Har du hittat något intressant på mässan?

Vad har du för funderingar inför framtiden när det gäller studier och jobb?

 

Sandra Bergman, 18 år

Först vill jag ha ett halvår ledigt sedan vill jag plugga. Jag har hittat en utbildning på Uppsala universitet där man kunde utbilda sig till säljare inom detaljhandel eller så kan jag tänka mig att jobba inom turism.

Matilda Persson, 18 år

Om jag får något sommarjobb, vill jag åka utomlands, och kanske även jobba i något annat land. Jag kan också tänka mig ett sabbatsår innan jag fortsätter studera.

 

Hampus Jansson, 20 år

Jag har hittat en del intressanta utbildningar men i första hand vill jag fokusera på att få ett jobb innan jag fortsätter studera.

 

Erik Holm Andersson, 19 år

Jag har hittat en del intressanta utbildningar på Örebro universitet. Jag vill jobba ett år efter studenten men sedan vill jag ta upp mina studier. Om jag inte får ett jobb vill jag fortsätta plugga direkt.

 

Sara Bergström, 18 år

Här på mässan hittade jag ett intressant extrajobb i Göteborg som man kunde söka. Jobbet innebär att man går i naturen och lär folk om naturlivet. Förutom det vill jag plugga i Göteborg och efter det vill jag ut i arbetslivet.

 

David Midbjer, 19 år

Jag har hittat en hel del intressanta utbildningar på mässan. Jag vill jobba i ett år sedan vill jag plugga.

Skicka ett tips om sidan till någon
Viadidakt
Telefon: Katrineholm 0150-48 80 90, Vingåker 0151-193 00
Kontaktformulär Meddelandet skickas till: Viadidakt
* = Obligatorisk uppgift
*